Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Αδιαφιλονίκητος ηγέτης της Κίνας παραμένει ο Χου Ζιντάο


Για ακόμη μία πενταετία στο τιμόνι του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας επανεξελέγη από το 17ο συνέδριο του κόμματος ο Χου Ζιντάο, παραμένοντας ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης της χώρας, ως πρόεδρος και επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.
Κατά την τελευταία ημέρα του συνεδρίου, στο Μέγαρο του Λαού στο Πεκίνο, οι 2.200 αντιπρόσωποι ψήφισαν υπέρ της αναγραφής στο μανιφέστο του Κόμματος της έννοιας της «επιστημονικής ανάπτυξης», που προωθεί ο Κινέζος πρόεδρος.
Ο Χου γίνεται έτσι ο τέταρτος Κινέζος ηγέτης μετά τους Μάο, Ντενγκ Σιαοπίνγκ και Ζιανγκ Ζεμίν που θέτει τη σφραγίδα του στο επίσημο κείμενο του ΚΚ.
Ο Χου επέμεινε στην ανάγκη για μία «ισόρροπη ανάπτυξη, που θα εξασφαλίζει μία υγιή και γρήγορη πρόοδο».
Ανάμεσα στα προβλήματα που θα πρέπει να επιλυθούν, ο Χου ανέφερε την ανακατανομή των εσόδων, την κοινωνική προστασία, την υγεία και την παιδεία.
Τέσσερα νέα ηγετικά στελέχη
Επίσης, τέσσερα νέα ηγετικά στελέχη, μέσα από τους οποίους θα προέλθει και ο διάδοχος του Χου Ζιντάο το 2012, εξελέγησαν σε θέσεις κλειδιά στην ανώτατη εκτελεστική επιτροπή του Κόμματος.Οι Ζι Ζινπίνγκ, Λι Κετσιάνγκ, Χε Γκουοτσιάνγκ και Ζου Γιονγκάνγκ κατέλαβαν θέσεις διορίστηκαν στην Διαρκή Επιτροπή του Πολιτικού Γραφείου.
Οι Ζι Ζινπίνγκ, επικεφαλής του ΚΚ στη Σανγκάη και Λι Κετσιάνγκ, νυν κυβερνήτης της βιομηχανικής επαρχίας Λιαονίνγκ, παρουσιάσθηκαν ως οι πιθανοί διάδοχοι του Χου.Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Ουέν Ζιαμπάο διατήρησε τη θέση του ως τρίτου στη ιεραρχία του Πολιτικού Γραφείου, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να θεωρεί βέβαια μία νέα θητεία του στην πρωθυπουργία το 2008.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: