Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Οξύθυμος ο Γάλλος πρόεδρος..



Δείγματα του ευέξαπτου χαρακτήρα του έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, τερματίζοντας απότομα μία συνέντευξη, που σκοπό είχε να τον παρουσιάσει στο αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό.
Κατά τη συνέντευξή του, που μεταδόθηκε στην κυριακάτικη εκπομπή 60 Λεπτά του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Σαρκοζί λογομάχησε με τον Αμερικανό ανταποκριτή, αποκάλεσε «ηλίθιο» τον υπεύθυνο Τύπου του, δήλωσε πολύ απασχολημένος για να δίνει «βλακώδεις» συνεντεύξεις και διέκοψε απότομα τη συζήτηση, όταν ρωτήθηκε για την κατάσταση του γάμου του με τη Σεσιλιά, με την οποία μόλις πρόσφατα πήραν διαζύγιο.
Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Σαρκοζί, λίγο πριν διακόψει τη συνέντευξη, τόνισε: «Εάν είχα να πω κάτι για τη Σεσιλιά, σαφώς και δεν θα το έκανα εδώ».
Σε δύο συνεντεύξεις του -η μία εντός του αεροσκάφους του και η άλλη σε πιο επίσημη περίσταση- προ δύο εβδομάδων, ο Γάλλος πρόεδρος είχε εκφράσει το θαυμασμό του για την αμερικανική εργασιακή ηθική και τη λαϊκή μουσική.
Ερωτηθείς για τις δυσκολίες που θ' αντιμετώπιζε στα χρόνια του πατέρα του κάποιος με ένα πολωνικής καταγωγής επώνυμο, όπως το «Σαρκοζί», στη Γαλλία, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ένα από τα πράγματα που θαυμάζει στην αμερικανική δημοκρατία είναι ο ανοικτός χαρακτήρας της και οι δυνατότητες που προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους.
«Μπορείς να ονομάζεσαι Σβαρτσενέγκερ και να είσαι κυβερνήτης της Καλιφόρνια» είπε χαρακτηριστικά ο Σαρκοζί.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

Maria Mikro Analogo είπε...

Εντάξει... μπορεί να περνάει κλιμακτήριο ο άνθρωπος... :-Ρ Καλή εβδομάδα :-)