Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2007

Αμεσα θα ανακοινώσει ο Νικολά Σαρκόζι το διαζύγιό του



.

Έντονη φημολογία επικρατεί στη Γαλλία αναφορικά με τη σχέση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί με τη σύζυγό του Σεσιλιά. Εφημερίδες και γαλλικές ραδιοφωνικές εκπομπές μετέδωσαν την είδηση ότι ο Ν.Σαρκοζί επρόκειτο να ανακοινώσει σύντομα το χωρισμό του.
Σύμφωνα με τους βρετανικούς Times, η γαλλική εφημερίδα L' Est Republicain ανέφερε ότι το ζευγάρι, του οποίου η σχέση έχει υπάρξει τρικυμιώδης, σκοπεύουν σύντομα να ανακοινώσουν το διαζύγιό τους. Επικαλούμενη πηγές κοντά στον Γάλλο πρόεδρο η εφημερίδα ανέφερε ότι «το θέμα πρόκειται να κινηθεί αρκετά γρήγορα και τα έγγραφα για το διαζύγιο θα σταλούν γρήγορα στα δικαστήρια».
Πολλοί θεωρούν ότι η ανακοίνωση μπορεί να γίνει ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Ελβετικές εφημερίδες ανέφεραν ότι η Σεσιλιά Σαρκοζί βρισκόταν στη Γενεύη την ώρα που ο άνδρας της έκανε επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.
«Το ζευγάρι δεν ζει πια κάτω από την ίδια στέγη» ανέφερε η La Tribune de Geneve προσθέτοντας: «Η Σεσιλιά Σαρκοζί δεν εμφανίζεται πλέον δίπλα στον σύζυγό της, ούτε εκπληρώνει πλέον τον ρόλο της Πρώτης Κυρίας».
Ο Ντέιβιντ Μάρτινόν, εκπρόσωπος του Νικολά Σαρκοζί, ερωτώμενος εάν το ζευγάρι είχε χωρίσει απάντησε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για αυτές τις φήμες του Τύπου.
Τα συζυγικά προβλήματα του ζεύγους έγιναν για πρώτη φορά φανερά το 2005, όταν έγινε γνωστή η σχέση της Σεσιλιά Σαρκοζί με τον Ρίτσαρντ Αττιάς, σύμβουλο δημοσίων σχέσεων. Ο Νικολά Σαρκοζί είχε και αυτός σχέση με μια δημοσιογράφο, αλλά σύντομα το ζευγάρι ήταν και πάλι μαζί.
Πολλοί θεωρούν ότι τα προβλήματα αυξήθηκαν όταν η κ. Σαρκοζί δεν πήγε να ψηφίσει στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

geokalp είπε...

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί και η σύζυγός του Σεσιλιά ξεκίνησαν το βράδυ της Δευτέρας, 15 Οκτωβρίου, ενώπιον δικαστή τη διαδικασία του διαζυγίου τους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Nouvel Observateur, που δημοσιεύονται την Τετάρτη στην ηλεκτρονική διεύθυνση του περιοδικού.

«Κανένα σχόλιο» απάντησε σε σχετική ερώτηση ο εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας.

Η Σεσιλιά διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην καριέρα του συζύγου της, λειτουργώντας ως σύμβουλος κατά την άνοδό του στην εξουσία, θυμίζει το Reuters.

Το ζευγάρι είχε έλθει σε διάσταση το 2005 και φήμες για νέες «ταραχές» ήλθαν στην επιφάνεια κατά την προεκλογική περίοδο στη Γαλλία όταν η Σεσιλιά έλαμπε διά της απουσίας της από τις αμέτρητες συγκεντρώσεις του συζύγου της.

Από την ανάδειξη του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, τον περασμένο Μάιο, η Σεσιλιά έχει παραστεί μόνο σε τρεις επίσημες εκδηλώσεις, η τελευταία την 14η Ιουλίου.

geokalp είπε...

Οριστικό τέλος στο γάμο της Σεσιλιά και του Νικολά Σαρκοζί

Με μία λιτή ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας επιβεβαιώθηκαν οι τίτλοι τέλους στα 11 χρόνια γάμου της Σεσιλιά και του Νικολά Σαρκοζί. Η επίσημη επιβεβαίωση για το διαζύγιο του Γάλλου προέδρου δίνει τέλος στην έντονη φημολογία που είχε κατακλύσει επί μέρες τη Γαλλία.

«Η Σεσιλιά και ο Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσαν το χωρισμό τους κοινή συναινέσει. Δεν θα προβούν σε κανένα σχόλιο» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης από το γραφείο της γαλλικής προεδρίας.

Η 49χρονη Σεσιλιά διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στην καριέρα του συζύγου της, λειτουργώντας ως σύμβουλος κατά την σταδιακή άνοδό του στην εξουσία, θυμίζει το Reuters.

Το ζευγάρι είχε έλθει σε διάσταση το 2005 και φήμες για νέες «ταραχές» ήλθαν στην επιφάνεια κατά την προεκλογική περίοδο στη Γαλλία, όταν η Σεσιλιά έλαμπε διά της απουσίας της από τις αμέτρητες συγκεντρώσεις του συζύγου της.

Δεν τον ψήφισε στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ενώ από την ανάδειξη του Νικολά Σαρκοζί στην προεδρία της Γαλλίας, τον περασμένο Μάιο, η Σεσιλιά παρέστη μόνο σε τρεις επίσημες εκδηλώσεις, η τελευταία την 14η Ιουλίου.

Παντρεύτηκαν το 1996, έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο και έχουν αμφότεροι δύο παιδιά από τους προηγούμενους γάμους τους. Το ζευγάρι ήταν σε διάσταση για μικρό χρονικό διάστημα το 2005 και ξανάσμιξε στις αρχές του περασμένου έτους.