Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2007

Στο μικροσκόπιο η ασφάλεια των ασύρματων δικτύων


Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ Προστασίας Υγείας της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε εκτεταμένες έρευνες για τις επιπτώσεις των ασύρματων δικτύων (Wi-fi) στον ανθρώπινο οργανισμό. Η έρευνα στοχεύει στον εντοπισμό της μέσης έκθεσης στη χαμηλού επιπέδου ραδιενέργεια που εκπέμπουν τα ασύρματα σημεία πρόσβασης υπολογιστών.
Στη σχετική δήλωση σχετικά με τους στόχους της έρευνας, η καθηγήτρια Πατ Τρουπ, διευθύνων σύμβουλος της υπηρεσίας, ανέφερε ότι σήμερα δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι τα ασύρματα δίκτυα μπορεί να έχουν βλαβερές επιπτώσεις στην υγεία του γενικού πληθυσμού.
Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συνιστούν ότι τα επίπεδα εκπομπής ραδιενέργειας των ασύρματων δικτύων είναι πολύ χαμηλά, οπότε «με αυτό το δεδομένο, δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να εμποδίσει τη χρήση τους στα σχολεία ή σε άλλους χώρους», ανέφερε η κ. Τρουπ. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει πραγματοποιηθεί συστηματική μελέτη στην έκθεση του μέσου ανθρώπου στα ασύρματα δίκτυα. Η εν λόγω έρευνα θα πραγματοποιηθεί μετά από συστάσεις του Βρετανού υπουργού Υγείας για περιορισμό της έκθεσης των μικρών παιδιών στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων.
Τα ασύρματα δίκτυα και οι τυχόν επιπτώσεις τους βρέθηκαν πρόσφατα στο επίκεντρο της επικαιρότητας στη Βρετανία μετά από την ανησυχία πολλών καθηγητών για την ενδεχόμενη επίπτωση στην υγεία των μικρών μαθητών. Μάλιστα, σε μια πρόσφατη συνεδρίαση της Ένωσης Επαγγελματιών Καθηγητών της χώρας τον Αύγουστο του 2007, αναφέρθηκε ότι οι μαθητές ήταν πειραματόζωα έως ότου διαπιστωθεί η ασφάλεια των ασύρματων δικτύων.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια: