Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Φορητοί υπολογιστές Intel και Microsoft για τους μαθητές της Λιβύης

Η Intel και η Microsoft προμηθεύουν την κυβέρνηση της Λιβύης με 150.000 ανθεκτικούς φορητούς υπολογιστές χαμηλού κόστους οι οποίοι σχεδιάστηκαν ειδικά για τους μαθητές αναπτυσσόμενων χώρών.
Όπως αναφέρει το Reuters, εκπρόσωπος της Intel ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η Τρίπολη κατέθεσε την παραγγελία τον Αύγουστο και η παράδοση άρχισε τον περασμένο μήνα.
Η κυβέρνηση της Λιβύης φαίνεται αποφασισμένη να προσφέρει έναν υπολογιστή σε κάθε μαθητή, καθώς στα τέλη του 2006 είχε συμφωνήσει και για την προμήθεια του «φορητού των 100 δολαρίων» που ανέπτυξε ο Νίκολας Νεγκροπόντε του MIT.
Οι υπολογιστές της νέας παραγγελίας ανήκουν στη σειρά Classmate PC της Intel και το κόστος κατασκευής τους περιορίζεται στα 200 δολάρια. Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι δεν επιδοτούν τα μηχανήματα, χωρίς όμως να διευκρινόσουμ πόσο τα χρεώνουν στη Λιβύη.
Η παραγγελία της Λιβύης είναι η δεύτερη μεγαλύτερη για την Intel από το λανσάρισμα της σειράς Classmate πέρυσι.
Τον Απρίλιο δέχτηκε παραγγελία για 700.000 φορητούς από το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Αλάμα Ακμπάλ του Πακιστάν, ενώ στο μέλλον θα προμηθεύσει και σχολεία τη Νιγηρίας, χωρίς να είναι γνωστό μέχρι στιγμής αν οι υπολογιστές θα τρέχουν Windows ή το δωρεάν λειτουργικό σύστημα Linux.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: