Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2007

Παραδέχεται η Τζόουνς τη χρήση αναβολικών


Η Μάριον Τζόουνς παραδέχτηκε πως έκανε χρήση αναβολικών πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000. Η εφημερίδα «Washington Post» έκανε αυτήν την αποκάλυψη στηριζόμενη σε ένα γράμμα, που φέρεται να έστειλε η Αμερικανίδα αθλήτρια σε φίλους της. Η Τζόουνς, που κατέκτησε πέντε μετάλλια στο Σίδνεϊ, αποκάλυψε πως έκανε χρήση απαγορευμένων ουσιών από το 1999 και για τα επόμενα δύο χρόνια, με την προτροπή του τότε προπονητή της Τρέβορ Γκράχαμ. Την συγκεκριμένη ουσία προμηθευόταν από τα εργαστήρια της ...περίφημης «ΒALCO».Η Τζόουνς σκοπεύει ομολογήσει την ενοχή της και με επίσημη μαρτυρία στο Περιφεριακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη για όλα αυτά. Λυπάμαι που σας απογοήτευσα όλους με τόσους πολλούς τρόπους», αναφέρει η Τζόουνς, η οποία μέχρι τώρα αρνούνταν κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή της σε υποθέσεις ντόπινγκ.
Υπενθυμίζεται ότι η Θάνου στα 100μ. στο Σίδνεϊ ήταν δεύτερη, κάτι που σημαίνει -αν όλα τα παραπάνω επαληθευτούν- τότε μπορεί να αναδειχθεί και «χρυσή».
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ Η ΘΑΝΟΥ
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΓΙΑ NON-SHOWS ΣΕ ΑΝΤΙ-ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΟΝΤΡΟΛ...
ΕΝΩ Η BALCO ΗΤΑΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΖΕΚΟΥ!!!

2 σχόλια:

Τdi είπε...

Μην μου άπτου τους ολυμπιονίκες μου!!!!!

geokalp είπε...

Παρέδωσε τα πέντε μετάλλια του Σίδνεϊ η Μάριον Τζόουνς

3 χρυσά, 2 χάλκινα
Η αμερικανίδα αποκάλυψε ότι έκανε χρήση της απαγορευμένης ουσίας ΤΗG, γνωστής και ως 'καθαρή' (the clean) από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι τον Ιούλιο του 2001, αν και υποστήριξε ότι τότε δεν γνώριζε ότι πρόκειται για ντόπινγκ, αλλά για ένα απλό θρεπτικό συμπλήρωμα (λινόσπορος). Η συγκεκριμένη ουσία παρέμενε μη ανιχνεύσιμη μέχρι το 2003.

Η Μάριον Τζόουνς είναι ένοχη για δύο κακουργήματα. Για χρήση στεροειδών και για απάτη με επιταγές και κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης έξι μηνών.