Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2007

Νέα δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από τη Ρωσία

Διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο εκτόξευσε την Πέμπτη η Ρωσία από το κοσμοδρόμιο του Πλέσετσκ, μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, που επικαλείται όσα μετέδωσε το Itar-Tass, ο πύραυλος RS-12M Topol με τα χαρακτηριστικά SS-25 είναι κατασκευασμένος για κινητή πλατφόρμα και εκτοξεύθηκε με επιτυχία στις 9:10 (ώρα Μόσχας). Την είδηση επιβεβαίωσε αξιωματούχος των ρωσικών δυνάμεων της υπηρεσίας στρατηγικών πυραύλων.Ο ίδιος εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι η δοκιμή αυτή περιλαμβάνει και το να πληγεί στόχος στη χερσόνησο της Καμτσάτκα.
Ο νέος πύραυλος αναμένεται να ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας. Ωστόσο, τρεις προηγούμενες αποτυχημένες δοκιμές έχουν αυξήσει τις αμφιβολίες για το μέλλον του. Έχει σχεδιαστεί να έχει βεληνεκές 10.000 χλμ., ενώ μεταφέρει έξι πυρηνικές κεφαλές με ανεξάρτητη στόχευση. Ο πύραυλος αναμένεται να εφοδιάσει τρία νέα πυρηνικά υποβρύχια κλάσεως Μπορέι, που βρίσκονται υπό κατασκευή.
Αξιωματικοί και στρατιώτες από το Πλέσετσκ θα συμμετάσχουν αργότερα την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος θα απαντήσει σε ερωτήσεις τους.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: