Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παιδικής πορνογραφίας στη Γαλλία

Μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσε η γαλλική αστυνομία, συλλαμβάνοντας περισσότερα από 310 άτομα για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι διακινούσαν παιδικό πορνογραφικό υλικό μέσω του Διαδικτύου. Εξάρθρωση ανάλογου δικτύου και στη Γερμανία.
Σε ανακοίνωση των γαλλικών Αρχών αναφέρεται ότι 144 από τα άτομα που συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Γαλλίας από τη Δευτέρα έχουν παραδεχθεί ήδη ότι είχαν προωθήσει στο Internet βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου με νεαρά κορίτσια. Ορισμένοι ομολόγησαν επίσης ότι είχαν βιάσει η κακοποιήσει σεξουαλικά παιδιά, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι περί τους 20.
«Είναι άνδρες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, εκπαιδευτικοί, ανώτερα στελέχη εταιρειών, στρατιωτικοί ακόμη και εργάτες» ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας, η οποία κατά τις έρευνες που έκανε στα σπίτια των υπόπτων ανακάλυψε περισσότερες από δύο εκατομμύρια φωτογραφίες και 28.000 βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου.
Δίκτυο που διακινούσε παιδική πορνογραφία εξάρθρωσε και η γερμανική αστυνομία στο δυτικό κρατίδιο Σαρ. Ερευνήθηκαν 110 διαμερίσματα και κατασχέθηκαν 212 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πάνω από 7.000 DVD και CD, ανέφερε εκπρόσωπος της Εισαγγελίας του Σάαρμπρουκ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: