Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007

Εκατοντάδες συλλήψεις στην Κοπεγχάγη


Ζητούν νέο Κέντρο Νεότητας

Τουλάχιστον 437 άτομα συνελήφθησαν στην Κοπεγχάγη μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και χιλιάδες νεαρούς διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας για το κλείσιμο Κέντρου Νεότητας και ζητούσαν την παραχώρηση νέου.
Τον περασμένο Μάρτιο έκλεισε και κατεδαφίστηκε το Κέντρο Νεότητας, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως «εναλλακτική σκηνή». Τουλάχιστον χίλια με 2.000 άτομα, σύμφωνα με την αστυνομία, και 4.000 άτομα σύμφωνα με τους διοργανωτές, συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν την παραχώρηση ενός νέου κέντρου νεότητας στη βορειοδυτική Κοπεγχάγη.
Οι διαδηλωτές, οι οποίοι προσπάθησαν ανεπιτυχώς να καταλάβουν ένα άλλο κτίριο, συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Οι Αρχές έκαναν χρήση δακρυγόνων και συνέλαβαν 437 άτομα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι οι περισσότεροι πρόκειται να απελευθερωθούν σύντομα.
Επεισόδια είχαν γίνει τόσο τον Σεπτέμβριο, όσο και τον Μάρτιο, οπότε η αστυνομία είχε προσπαθήσει να απομακρύνει δια της βίας τους ενοίκους του κτιρίου, προκειμένου να προχωρήσει η κατεδάφισή του.
Newsroom ΔΟΛ

2 σχόλια:

Τdi είπε...

Αν το ψάξει κανείς το θέμα, θα ξεχάσει από που ξεκίνησε...

Το κίνημα του αναρχισμού είναι ένα από τα πιο αποσιωπημένα και κινηγημένα κινήματα όλων των εποχών και οι λόγοι που έχει διαμορφωθεί αυτή η "ατμόσφαιρα" γύρω από την ιδεολογία αυτή διχάζει τους φιλοσοφους και ιστορικούς από την εποχή της αναγέννησης ακόμα..

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μόνο συνδικαλιστικό κίνημα που έχει απαγορευτεί από την απαρχή της ύπαρξής του (1935 βλ.Ισπανικός Εμφύλιος) είναι αυτό του αναρχοσυνδικαλισμού..

Το ίδιο ισχύει και στην δική μας χώρα...

geokalp είπε...

εκεί το "πρόβλημα" είναι ίσως πιο σύνθετο καθώς η κοινωνία τους είχε παραχωρήσει τέτοια δικαιώματα εδώ και 30 χρόνια!
αν μπορέσω θα κάνω ένα post!