Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Ρώσοι ανέλαβαν την ευθύνη για κυβερνοεπίθεση κατά της Ουκρανίας

Οργάνωση Ρώσων εθνικιστών ανέλαβε την ευθύνη για επιθέσεις που έθεσαν εκτός λειτουργίας το δικτυακό τόπο του Ουκρανού προέδρου, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για αντίποινα έπειτα από αντίστοιχες κυβερνοεπιθέσεις των ουκρανικών αρχών.
«Ο επίσημος δικτυακός τόπος του [Βίκτορ] Γιουστσένκο δεν θα λειτουργήσει μέχρι το Κίεβο να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του επίσημου δικτυακού τόπου της Ευρασιατικής Ένωσης Νέων» αναφέρει η προκήρυξη της οργάνωσης, όπως τη μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.
Οι επιθέσεις εναντίον του δικτυακού τόπου του προέδρου Βίκτορ Γιουστσένκο ξεκίνησαν την Κυριακή και συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε το προεδρικό γραφείο Τύπου, χωρίς να αναφερθεί στους πιθανούς ενόχους.
Το Κίεβο έχει απαγόρευση εισόδου στον ηγέτη της Ευρασιατικής Ένωσης Νέων επειδή βανδάλισε ουκρανικά εθνικά σύμβολα που βρίσκονταν σε βουνό στα δυτικά της χώρας.
Το γραφείο Τύπου του Γιουστσένκο πρόσθεσε ότι έχει καταγράψει συνολικά 18.000 κυβερνοεπιθέσεις, οι οποίες φαίνονταν να προέρχονταν από τη Βρετανία, το Ισραήλ, το Καζακστάν, τη Ρωσία, την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: