Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007

Απόδραση αλά... Παλαιοκώστα

Με θεαματικό τρόπο απέδρασε το απόγευμα της Κυριακής ένας κρατούμενος σε βελγική φυλακή, χάρη στην από αέρος βοήθεια συνεργού του, ο οποίος κατέλαβε ένα ελικόπτερο και στη συνέχεια ανάγκασε τον κυβερνήτη του να το προσγειώσει στο προαύλιο των φυλακών.
Όπως ανακοίνωσαν δικαστικές πηγές, ο Νορντίν Μπεναλλάλ, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης -κυρίως για ένοπλες επιθέσεις- είχε και στο παρελθόν πραγματοποιήσει πολλές αποδράσεις, οι οποίες του έχουν χαρίσει το προσωνύμιο του «βασιλιά των αποδράσεων».
Σε μία από αυτές μάλιστα, κατάφερε να διαφύγει σκαρφαλώνοντας στον τοίχο της φυλακής με μια σκάλα από σχοινί, που του έριξαν οι συνεργοί του.
Σύμφωνα με την Εισαγγελία της Ρουά ντε Νιβέλ, ο 27χρονος φυγάς εκμεταλλεύθηκε τη σύγχυση που δημιουργήθηκε μετά τη συντριβή, για ν' αποδράσει από τις φυλακές του Ιτρ, σε απόσταση 40 χλμ νοτίως των Βρυξελλών, διαφεύγοντας με αυτοκίνητο VW Golf.
Κατά την πτώση του ελικοπτέρου τραυματίσθηκε ένας άλλος κρατούμενος.
Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν ανακοινώσει ότι οι δραπέτες ήταν δύο και απέδρασαν, έχοντας πάρει ομήρους δύο φύλακες.
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, ο Μπεναλλάλ διέφυγε μαζί με το συνεργό του, ο οποίος είχε καταλάβει το ελικόπτερο και εξανάγκασε τον κυβερνήτη του να το προσγειώσει στην αυλή των φυλακών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό, Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: