Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2007

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την αεροπορική επιδρομή στη Συρία

.
Η ισραηλινή κυβέρνηση «σπάει» ένα μήνα επίσημης σιωπής και επιβεβαιώνει το αεροπορικό χτύπημα της 6ης Σεπτεμβρίου στη Συρία, χωρίς και πάλι να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του ότι χτυπήθηκε «στρατιωτική εγκατάσταση» βαθιά στο εσωτερικό της χώρας.
Ο στρατός του Ισραήλ είχε επιβάλλει πλήρη απαγόρευση στην κάλυψη της αεροπορικής επιδρομής, όμως την Τρίτη επετράπη στα μέσα ενημέρωσης να δημοσιοποιήσουν «ψαλιδισμένες» πληροφορίες που δόθηκαν από αξιωματούχους του υπουργείου Αμυνας υπό καθεστώς ανωνυμίας.
Η πλήρης απαγόρευση στην κάλυψη του γεγονότος «έσπασε» αφότου ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Ασαντ έκανε για πρώτη φορά αναφορά στην αεροπορική επιδρομή στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.
Από το Ισραήλ επιβεβαιώθηκε την Τρίτη ότι στόχος του αεροπορικού χτυπήματος ήταν «στρατιωτική εγκατάσταση» βαθιά στο εσωτερικό της Συρίας. Εξακολουθούν να λογοκρίνονται άλλες καίριες πληροφορίες -τι είδους στρατιωτική εγκατάσταση βρέθηκε στο στόχαστρο και ποιες δυνάμεις συμμετείχαν στην αποστολή.
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν συνδέσει την επιδρομή με ισραηλινές υποψίες για ενδεχόμενη πυρηνική συνεργασία μεταξύ Συρίας και Βορείου Κορέας. Υποστηρίζουν ότι επλήγη πυρηνική εγκάσταση στη βόρεια Συρία που λάμβανε βορειοκορεατική βοήθεια. Αμφότερες Δαμασκός και Πιονγιάνγκ έχουν διαψεύσει την όποια μεταξύ τους συνεργασία.
Αλλές πληροφορίες έχουν κάνει λόγο για στρατιωτικό χτύπημα που είχε στόχο ιρανικά όπλα που προορίζονταν για τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Μιλώντας τη Δευτέρα στο BBC ο Μπασάρ αλ-Ασαντ επιβεβαίωσε για πρώτη φορά την ισραηλινή επιδρομή, λέγοντας ότι τα ισραηλινά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε κτίριο του στρατού που δεν βρισκόταν σε χρήση. «Έχουμε τον τρόπο μας να πάρουμε εκδίκηση» δήλωσε ο Σύρος πρόεδρος χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.
Προγενέστερα αξιωματούχοι της συριακής κυβέρνησης δήλωναν πως βομβαρδίστηκε κενή περιοχή αφότου τα αμυντικά της συστήματα αναχαίτισαν τα ισραηλινά αεροσκάφη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

Προηγμένη τεχνολογία χρησιμοποίησε το Ισραήλ στην αεροπορική επιδρομή στη Συρία

σύστημα που παραπλανεί τα εχθρικά δίκτυα εντοπισμού. Αυτό αποκαλύπτει το εξειδικευμένο περιοδικό Aviation Week.
σύστημα Suter αεροπορικής επίθεσης δικτύων, το οποίο ανέπτυξε ο βρετανικός όμιλος αμυντικών συστημάτων BAE Systems.
Το σύστημα αυτό δοκιμάστηκε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν στη διάρκεια του έτους

Αυτή η πολύ προηγμένη τεχνολογία επιτρέπει τον ακριβή εντοπισμό των εχθρικών συσκευών λήψης και την αποστολή λανθασμένων πληροφοριών και στόχων, συγκαλύπτοντας έτσι τα αεροσκάφη που πλησιάζουν.

ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΑΝΑΝ LIVE ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ