Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

«Ελεύθερη πτώση» του Ρ.Τζουλιάνι κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση


Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών Ρούντολφ Τζουλιάνι έχασε 13 ποσοστιαίες μονάδες από τον Νοέμβριο, σύμφωνα με δημοσκόπηση των NBC News/ Wall Street Journal και συγκεντρώνει πλέον ποσοστό ίδιο με εκείνο του Μιτ Ρόμνι στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές. Τα νέα τον βρήκαν στο νοσοκομείο, όπου εισήχθη με συμπτώματα γρίπης.
Συγκεκριμένα, ο Ρούντολφ Τζουλιάνι και ο Μιτ Ρόμνι -πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης- συγκεντρώνουν ποσοστό 20% μεταξύ των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χάκαμπι με ποσοστό 17%, ενώ ακολουθούν οι Τζον ΜακΚέιν -με 14%- και Φρεντ Τόμπσον -με 11%.
Τον προηγούμενο μήνα, πάλι σε δημοσκόπηση του NBC και της Wall Street Journal ο Ρ.Τζουλιάνι προηγείτο ξεκάθαρα με 33% μονάδες. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το ποσοστό των ψηφοφόρων που έχουν θετική άποψη για τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης είναι ίσο με εκείνο που έχουν αρνητική (το 37%).
Μέσα στον τελευταίο μήνα τα μέσα ενημέρωσης άσκησαν έντονη κριτική στον Ρ.Τζουλιάνι, ενώ αναλυτές εκτιμούν ότι η καμπάνια του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού δεν έδωσε έμφαση στην Αϊόβα και το Νιού Χαμπσάιρ, όπου τον επόμενο μήνα οι υποψήφιοι έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ανάδειξη του υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές.
Τα άσχημα νέα βρήκαν τον Ρ.Τζουλιάνι σε νοσοκομείο του Σαιντ Λούις, όπου νοσηλεύτηκε με συμπτώματα γρίπης. Ο Ρ.Τζουλιάνι αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια: