Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Πάνω από 2.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα

Περίπου 2.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε πλοία στα ανοιχτά της Αιγύπτου. Η Χαμάς ζητά να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα, την ώρα που η Αίγυπτος λέει ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να περάσουν από το πέρασμα της Αούτζα που ελέγχει το Ισραήλ.
Οι Παλαιστίνιοι, που επιστρέφουν από προσκύνημα στη Μέκκα, βρίσκονται εδώ και δύο μέρες σε δύο πλοία στο λιμάνι της Νουβέιμπα. Θεωρείται ότι μέσα στα πλοία βρίσκονται ανώτερα στελέχη της Χαμάς, ενώ το Ισραήλ πιστεύει ότι προσπαθούν να φέρουν κονδύλια μέσα στη Γάζα.
Η Χαμάς πιστεύει ότι εάν οι Παλαιστίνιοι ταξιδέψουν μέσα από το πέρασμα της Αούτζα θα τους συλλάβουν οι ισραηλινές Αρχές, γι' αυτό ζητούν από την Αίγυπτο να ανοίξει το πέρασμα της Ράφα, για να περάσουν τα πλοία.
Οι Αρχές της Αιγύπτου φαίνεται πως συμφώνησαν να κλείσουν το πέρασμα μετά από μία συνάντηση Αιγύπτιων αξιωματούχων με τον Ισραηλινό υπουργό Αμυνας Εχούντ Μπάρακ.
Εν τω μεταξύ, οι συνθήκες χειροτερεύουν για όσους βρίσκονται στα πλοία, ενώ δεν υπάρχουν ιατρικά εφόδια.
Από τον Ιούνιο του 2007, οπότε η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας το Ισραήλ έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: