Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2007

Θρήνος στη Σκωτία με το θάνατο του Φιλ Ο' Ντόνελ εν ώρα αγώνα

Τραγωδία στο πρωτάθλημα Σκωτίας με τον αρχηγό της Μαδέργουελ, Φιλ Ο' Ντόνελ να χάνει τις αισθήσεις του στον αγωνιστικό χώρο, στη διάρκεια του ματς με τη Νταντί Γιουνάιτεντ και να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα, στο νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκε. Ως τώρα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία του θανάτου του.
Ο 35χρονος μέσος είχε αγωνιστεί στο παρελθόν στη Σέλτικ και την αγγλική Σέφιλντ Γουέντσντεϊ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μαδέργουελ παίζει και ο ανιψιός του, Ντέιβιντ Κλάρκσον, ο οποίος ενημερώθηκε για την κρισιμότητα της κατάστασης του θείου του και αντικαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα.
Για «ανείπωτη τραγωδία» έκανε λόγο ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Τζον Μπόιλ, που χαρακτήρισε τον εκλιπόντα ως έναν άνθρωπο και έναν ποδοσφαιριστή που μπορούσε να εμπνεύσει τους άλλους. «Η σκέψη μας είναι στη γυναίκα του, Αϊλίν, και στα τέσσερα παιδιά τους», κατέληξε ο Μπόιλ.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο προπονητής της Μαδέργουελ, Μαρκ ΜακΓκι, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ο' Ντόνελ άψογο επαγγελματία.
Ο Φιλ Ο'Ντόνελ ξεκίνησε από τη Μαδέργουελ, όπου επέστρεψε για να κλείσει την ποδοσφαιρική του καριέρα το 2004, μετά από πέντε χρόνια στη Σέλτικ (1994-1999) και άλλα πέντε στην αγγλική Σέφιλντ Γουένσντεϊ, όπου όμως αγωνίστηκε ελάχιστα λόγω διαδοχικών τραυματισμών. Χρίστηκε μία φορά διεθνής, το 1993, όταν αγωνίστηκε ως αλλαγή σε αγώνα της εθνικής Σκωτίας με την Ελβετία στο Αμπερντίν, για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Η μεταγραφή του στη Σέλτικ κόστισε το 1994 1.75 εκ. λίρες και παραμένει η ακριβότερη στην ιστορία για παίκτη της Μαδέργουελ.Η τραγική ειρωνία είναι ότι μερικές από τις σημαδιακές στιγμές στην καριέρα του Φιλ Ο' Ντόνελ συνδυάστηκαν με τη Νταντί Γιουνάιτεντ. Λίγους μήνες μετά το επαγγελματικό ντεμπούτο του, σκόραρε σε ηλικία 18 ετών στον τελικό του κυπέλλου Σκωτίας το 1991, όπου η Μαδέργουελ νικήσε 4-3 τη Νταντί Γιουνάιτεντ και κατέκτησε το τρόπαιο. Οταν επέστρεψε στην ομάδα που τον ανέδειξε, το 2004, πρώτος αντίπαλος ήταν και πάλι η Νταντί Γιουνάιτεντ και ο ανιψιός του, Ντέιβιντ Κλάρκσον, πέτυχε σε εκείνο το ματς χατ-τρικ. Και τώρα, ξανά απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ, ο Φιλ Ο' Ντόνελ έμελλε να δώσει το τελευταίο παιχνίδι, όχι απλώς της καριέρας του, αλλά και της ζωής του, με τον ανιψιό του να βρίσκεται και πάλι στο γήπεδο και να σκοράρει δύο φορές...Ο προσεχής αγώνας της Μαδέργουελ, με αντίπαλο τη Χιμπέρνιαν, που ήταν προγραμματισμένος για την Τετάρτη, αναβλήθηκε.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: