Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2007

Η πολιτική ηγεσία της Αλβανίας κατηγορεί την Ομοσπονδία για στησιμο αγώνων της εθνικής

Γκρουπ μαφίας (!) χαρακτήρισε την εθνική ομάδα της χώρας του, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σάλι Μπερίσα. Ο δε υπουργός πολιτισμού, Γίλι Πάνγκο προχώρησε ακόμα περισσότερο κατηγορώντας τον πρόεδρο της αλβανικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για «στήσιμο» δύο αγώνων της προκριματικής φάσης του Euro 2008!
Στις αρχές της εβδομάδας ήρθε στο φως της δημοσιότητας επιστολή, την οποία είχε αποστείλει στην UEFA o Πάνγκο, μέσω της οποίας καλούσε την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να ερευνήσει τις «βάσιμες υποψίες που υπήρχαν σχετικά με το 'στήσιμο' δύο παιχνιδιών από τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου».
«Είναι σαφές ότι χρησιμοποιεί τους αγώνες της εθνικής μας ομάδας για δικά του προσωπικά συμφέροντα, προσβάλλοντας τα συναισθήματα των οπαδών. Για αυτούς τους λόγους παρακαλώ την UEFA να ερευνήσει και τα δύο παιχνίδια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνγκο στην ανακοίνωση.
Η Αλβανία έχασε 2-4 από τη Λευκορωσία εντός έδρας και 1-6 από τη Ρουμανία εκτός, στους δύο τελευταίους αγώνες της προκριματικής φάσης του Euro 2008. Αμέσως μετά ο προπονητής της εθνικής ομάδας, Οτο Μπάριτς, έθεσε την παραίτησή του.
Αφορμή για την επιστολή του Πάνγκο προς τον διευθυντή της νομικής υπηρεσίας της UEFA και του τμήματος αδειοδότησης των συλλόγων, Τζιάνι Ινφαντίνο, αποτέλεσαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Σάλι Μπερίσα, σε τηλεοπτικό σταθμό:
«Πρόκειται για ένα γκρουπ μαφίας, που ποδοπάτησε τη σημαία μας. Καλύτερα να μην εκπροσωπείτε η χώρα για ένα διάστημα, παρά να γίνεται αυτό από ανθρώπους που πουλάνε την φανέλα με το εθνόσημο».
Ο γραμματέας της ομοσπονδίας, Αρμπεν Μπίτσι, τόνισε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τη διεξαγωγή της έρευνας και ζήτησε από την κυβέρνηση να προσκομίσει ό, τι στοιχεία διαθέτει για τυχόν «στημένα» παιχνίδια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: