Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Σε λειτουργία το Διαβαλκανικό Δίκτυο οπτικών ινών του ΟΤΕ


Η OTEGlobe, το τμήμα του ομίλου ΟΤΕ που παρέχει τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες χονδρικής, ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας του Διαβαλκανικού Δικτύου (TransBalkan Network-TBN) οπτικών ινών για την κάλυψη των αναγκών ευρυζωνικότητας στα Βαλκάνια.
Το ΤΒΝ, με κόστος επένδυσης γύρω στα 50 εκατ. ευρώ στην τριετία, είναι το δεύτερο ιδιόκτητο δίκτυο υψηλών ταχυτήτων της OTEGlobe . -υψηλών ταχυτήτων ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας, μετά το δίκτυο GWEN, το οποίο επίσης συνδέει την Ελλάδα με τη Δυτική Ευρώπη, αλλά μέσω της Ιταλίας.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας, οι δύο αυτές δικτυακές οδεύσεις εγγυώνται την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών, μπορούν να λειτουργούν και συμπληρωματικά η μία προς την άλλη ως backup, εφόσον χρειασθεί.
Το Διαβαλκανικο δίκτυο εκτείνεται από την Ελλάδα έως την Φρανκφούρτη μέσω των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης με ρυθμούς μετάδοσης από 34Mbps μέχρι 10Gbps, ενώ θα συνεχίσει να επεκτείνεται με νέους κόμβους και αναβαθμισμένες λειτουργίες.
Είναι ένα εξ’ ολοκλήρου χερσαίο δίκτυο και το μοναδικό στην Ελλάδα που συνδέει τη Μ. Ανατολή με την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, επισημαίνει η εταιρεία. Τα δίκτυα TBN και GWEN αποτελούν την πληρέστερη δικτυακή υποδομή στην ευρύτερη περιοχή της Ν. Aνατολικής Ευρώπης που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Εταιρείες Τηλεφωνίας και Internet.
«Αξιοποιώντας τη γεωγραφική μας θέση, στοχεύουμε στο να αποτελέσουμε τη δικτυακή γέφυρα που συνδέει τη Μέση Ανατολή με τη Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, καλύπτοντας παράλληλα τις υψηλές ανάγκες ευρυζωνικότητας στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή», δήλωσε ο Ντίνος Ανδρέου, διευθύνων σύμβουλος της OTEGlobe.
Μέσω των δικτύων της OTEGlobe διακινείται τόσο το μεγαλύτερο μέρος της ευρυζωνικής κίνησης της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής προς και από το εξωτερικό, όσο και ο κύριος όγκος της διεθνούς εξερχόμενης/εισερχόμενης κίνησης φωνής.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Αν και λίγο αργά αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ.