Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Η ρωσική κυβέρνηση βάζει λουκέτο σε δύο παραρτήματα του Βρετανικού Συμβουλίου

Τον τερματισμό λειτουργίας παραρτημάτων του Βρετανικού Συμβουλίου διέταξε η ρωσική κυβέρνηση. Πρόκειται για δύο παραρτήματα του Βρετανικού Συμβουλίου τα οποία βρίσκονται έξω από τη Μόσχα και θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τις αρχές του Ιανουαρίου.
Όπως αναφέρει το BBC, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε πως το Συμβούλιο, το οποίο προωθεί τη βρετανική κουλτούρα στο εξωτερικό, λειτουργεί παράνομα.
Από την πλευρά του το Συμβούλιο αντέτεινε ότι η λειτουργία του ήταν συμβατή με το φορολογικό δίκαιο της Ρωσίας και βασιζόταν στις συμφωνίες που υπεγράφησαν το 1990.
Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός, Γκόρντον Μπράουν, χαρακτήρισε απαράδεκτη την απόφαση της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι το Συμβούλιο κάνει εξαιρετική δουλειά στη Ρωσία και σε όλο τον κόσμο.
Ρώσοι αξιωματούχοι σημειώνουν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί αντίποινα για τη δολοφονία στο Λονδίνο του Αλεξάντερ Λιτβίνενκο, θέμα για το οποίο έχει ξεσπάσει διπλωματικός «πόλεμος» Λονδίνου-Μόσχας.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τον Ιούλιο η Βρετανία απέλασε τέσσερις Ρώσους διπλωμάτες εξαιτίας της άρνησης της Μόσχας να εκδώσει τον Αλ.Λουγκοβόι, κύριο ύποπτο για τη δολοφονία του Λιτβινένκο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: