Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Ο Φρανκο Τζεφιρέλι προσφέρεται να αναλάβει ρόλο... image maker του Πάπα


Σκληρή κριτική άσκησε ο Ιταλός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣτ', κατηγορώντας τον, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Stampa, για «ψυχρή» εικόνα και «φανταχτερά» ρούχα.
Ο Φ.Τζεφιρέλι δήλωσε ότι ο ποντίφικας έχει «έναν ψυχρό τρόπο να επικοινωνεί, κάτι που ελάχιστα συνάδει με όσα συμβαίνουν γύρω του».
Ο 84χρονος σκηνοθέτης είπε ότι ο Πάπας Βενέδικτος θα πρέπει να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα του. «Δεν είναι καιρός για υψηλή ραπτική σε άμφια» δήλωσε και προσέθεσε ότι τα άμφιά του θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από «εγκράτεια».
Επέκρινε μάλιστα μια συγκεκριμένη εμφάνιση: μια κόκκινη βελούδινη κάπα, διακοσμημένη με ερμήνα, μαζί με ένα κόκκινο κάλυμα που πολλοί θεώρησαν αρχικά ως καπέλο Αγιου Βασίλη.
Συνέκρινε μάλιστα τον σημερινό ποντίφικα με τον προκάτοχό του Πάπα Ιωάννη Παύλο Β', λέγοντας ότι δεν διαθέτει τη χαρισματικότητά του.
Ο Φ.Τζεφιρέλι δήλωσε πάντως ότι θα αναλάμβανε πολύ ευχαρίστως τον ρόλο του... image maker εάν το Βατικανό του το ζητούσε. Ο σκηνοθέτης είχε προσληφθεί από το Βατικανό αρκετές φορές, όταν Πάπας ήταν ο Ιωάννης Παύλος Β', ως σχεδιαστής μεγάλων παπικών εκδηλώσεων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: