Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Σειρά διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης Μπερίσα στην Αλβανία

Με διαδήλωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αλβανίας στο Δυρράχιο άρχισε σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της διακυβέρνησης της χώρας από το Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα. Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος κάλεσε τους πολίτες να αντιδράσουν.
Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Αλβανίας Έντι Ράμα κάλεσε την Πέμπτη όλους τους πολίτες της χώρας «να αντιδράσουν σθεναρά κατά της κακής διακυβέρνησης της τωρινής κυβέρνησης, η οποία είναι αποτέλεσμα της παλιάς πολιτικής που εφαρμόζεται χωρίς επιτυχία στην Αλβανία τα τελευταία 17 χρόνια».
Ο Έντι Ράμα είπε ότι χρειάζεται η εφαρμογή μιας νέας πολιτικής που θα εξαφανίσει τη φτώχια και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας, ενώ κάλεσε τους κατοίκους των Τιράνων να συμμετάσχουν σε μεγάλη διαδήλωση διαμαρτυρίας που θα διοργανωθεί την Παρασκευή το απόγευμα στην αλβανική πρωτεύουσα.
Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κινήματος Ολοκλήρωσης Πετρίτ Βασίλι κάλεσε τους οπαδούς του κόμματός του να συμμετάσχουν στην διαδήλωση διαμαρτυρίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αποτυχία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και ανικανότητα να κρατήσει τις υποσχέσεις της.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: