Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Για επτά δολοφονίες και δέκα απόπειρες διώκεται Τσέχος νοσοκόμος

Δίωξη εις βάρος νοσοκόμου, ο οποίος φέρεται να δολοφόνησε επτά ασθενείς και να επιχείρησε να δολοφονήσει άλλους δέκα σε νοσοκομείο της ανατολικής Βοημίας το 2006, άσκησαν Τσέχοι εισαγγελείς.
Ο 31χρονος νοσοκόμος Πετρ Ζελένκα ομολόγησε ότι έκανε σε πέντε ασθενείς ενέσεις με ηπαρίνη (ένα φάρμακο που εμποδίζει το πήξιμο του αίματος), με αποτέλεσμα τα θύματα να αιμορραγήσουν μέχρι θανάτου. Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε ότι προέβη στις ενέργειες αυτές, επειδή... βαριόταν.
«Είπε ότι ήθελε λίγη δράση. Ήθελε να δει πώς οι άλλοι νοσοκόμοι και οι γιατροί θα προσπαθούσαν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση που προκάλεσε
» φέρεται να δήλωσε ο Πάβελ Μπούζγκα, εκπρόσωπος της Εισαγγελίας της κομητείας Χράντεκ Κράλοβε. Ο δικηγόρος του υπόπτου είπε ότι ο Ζελένκα θυμάται ότι χορήγησε το φάρμακο σε πέντε ασθενείς.«Έλεγα στον εαυτό μου ότι δεν θα το χορηγούσα ξανά. Το επαναλάμβανα στον εαυτό μου. Και μετά πήγαινα στη δουλειά και το ξανάκανα. Δεν μπορούσα να σταματήσω» φέρεται να ανέφερε ο Ζελένκα σε επιστολή προς τους γονείς του, σύμφωνα με την εφημερίδα Mlada Fronta Dnes.Ο Ζελένκα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 25 ετών. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει σε διάστημα τριών μηνών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: