Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Ένα δισεκατομμύριο ρούβλια αναζητεί ο πρωθυπουργός της Ρωσίας

Ένα δισεκατομμύριο ρούβλια ψάχνει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας καθώς, όπως φαίνεται, εξαφανίστηκαν ως διά μαγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας.
Πιο συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βίκτορ Ζούμπκοφ, κάλεσε την Πέμπτη τον υπουργό Οικονομίας Αλεξέι Κούντριν να βρει ένα δισ. ρούβλια του κρατικού προϋπολογισμού τα οποία «χάθηκαν στην πορεία».Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας, κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου ο Ρώσος πρωθυπουργός στράφηκε στον υπουργό Οικονομίας και είπε χαρακτηριστικά: «Θυμάμαι όλα τα ποσά απ΄έξω. Αλεξέι Κουντρίν, κάπου στην πορεία ένα δισεκατομμύριο χάθηκε.» Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ίντερφαξ, το ποσό αυτό, το οποίο αντιστοιχεί σε 41 εκατ. δολάρια, προοριζόταν για επισκευαστικές εργασίες στην πόλη Νεβέλσκ στη ρωσική Απω Ανατολή που επλήγη από σεισμό τον περασμένο Αύγουστο.
Η ανάκληση στην τάξη του Κούντριν σημειώνεται, ενώ ο υπουργός Οικονομίας που θεωρείται από τις πιο φιλελεύθερες προσωπικότητες της ρωσικής κυβέρνησης φαίνεται να δέχεται όλο και μεγαλύτερη πίεση.
Η κατάσταση αυτή έγινε ακόμα πιο έντονη μετά τη σύλληψη του υφυπουργού Οικονομίας Σεργκέι Στόρτσακ τον προηγούμενο μήνα με την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρημάτων. Ο ρωσικός Τύπος σχολίασε εκτενώς την ξαφνική σύλληψη του Στόρτσακ την οποία αντιμετωπίζει ως απόρροια επίθεσης των μυστικών υπηρεσιών εναντίον της φιλελεύθερης πτέρυγας της κυβέρνησης, την οποία και αντιπροσωπεύει ο Κούντριν.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: