Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007

Βραβείο ειρήνης για τη δράση τους για το Νταρφούρ έλαβαν οι Τζ.Κλούνι, Ντ.Τσιντλ

Βραβείο για τη δράση τους σχετικά με την παροχή βοήθειας στους κατοίκους του Νταρφούρ έλαβαν την Πέμπτη στη Ρώμη οι ηθοποιοί Τζορτζ Κλούνι και Ντον Τσιντλ από τιμηθέντες με Νόμπελ Ειρήνης.
Ο Τζ.Κλούνι και ο Ντον Τσιντλ, μαζί με τον Μπραντ Πιτ, συμπρωταγωνιστή τους στην ταινία Η Συμμορία των Δεκατριών, έχουν χρησιμοποιήσει την διασημότητά τους για να συγκεντρώσουν χρήματα μέσω της οργάνωσής τους «Not On Our Watch», σκοπός της οποίας είναι να μην ξεχαστεί το «συνεχιζόμενο μακελειό» στην πολύπαθη περιοχή του Σουδάν.
«Ο Ντον κι εγώ στεκόμαστε ενωπιόν σας ως αποτυχίες» δήλωσε ο Τζ.Κλούνι στην τελετή απονομής του βραβείου κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης Ειρήνης στη Ρώμη, συγκρίνοντας τα επιτεύματά του με εκείνα των τιμηθέντων με Νόμπελ Ειρήνης. Στην τελετή παρευρέθηκε και ο Δαλάι Λάμα.
«Η απλή αλήθεια είναι ότι όταν το θέμα φτάνει στις κτηνωδίες στο Νταρφούρ, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι καλύτερα τώρα σε σχέση με ότι ήταν πριν από μερικά χρόνια. Οι φόνοι συνεχίζονται, οι βιασμοί συνεχίζονται και περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πάει ακόμα σπίτι» πρόσθεσε.
«Κάποια μέρα όλο αυτό θα τελειώσει, είτε επιτύχουμε είτε όχι, θα τελειώσει. Και όταν γράψουν γι' αυτό, η ερώτηση θα είναι: που ήταν ο υπόλοιπος κόσμος; Και η απάντηση θα είναι: απλά δεν ήταν προτεραιότητα» είπε ο Τζορτζ Κλούνι.
Ο Ντον Τσιντλ προταγωνήστησε στην ταινία Hotel Rwanda για έναν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που προσπάθησε να σώσει ζωές κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας του 1994.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: