Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2007

Δύο σύγχρονες «Μήδειες» συγκλονίζουν τη γερμανική κοινή γνώμη

Συγκλονίζουν την κοινή γνώμη της Γερμανίας οι περιπτώσεις δύο μητέρων που κατηγορούνται ότι δολοφόνησαν τα παιδιά τους.
Την Τετάρτη η γερμανική αστυνομία συνέλαβε μία 31χρονη μητέρα ως ύποπτη για τη δολοφονία των πέντε παιδιών της, ηλικίας τριών έως εννέα ετών. Η γυναίκα αυτή χαρακτηρίζεται ως άτομο ψυχικά διαταραγμένο.
Ο ραδιοσταθμός NDR 1 Welle Nord μετέδωσε ότι στα πέντε δολοφονημένα αδέλφια είχαν δοθεί προηγουμένως φάρμακα και στη συνέχεια θανατώθηκαν με ασφυξία, που προκλήθηκε από πλαστική σακούλα. Ο αρμόδιος εισαγγελέας απέφυγε να επιβεβαιώσει τα αίτια του θανάτου των πέντε παιδιών, μέχρι τη διενέργεια αυτοψίας.
«Σύμφωνα με τις πρώτες έρευνες, τα κίνητρα της δολοφονίας φαίνεται πως είναι τα ψυχικά προβλήματα της γυναίκας» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας του Κιέλου. Τα παιδιά βρέθηκαν νεκρά στο σπίτι τους, στο χωριό Ντάρι, 40 χιλιόμετρα έξω από το Κίελο, στη Βαλτική. Η μητέρα των πέντε παιδιών συνελήφθη και οδηγήθηκε σε ψυχιατρείο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ραδιοσταθμού NDR 1 Welle Nord, ομολόγησε ότι είχε δώσει φάρμακα στα παιδιά της και στη συνέχεια τα έπνιξε με πλαστικές σακούλες.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν οι δάσκαλοι στο σχολείο του χωριού Ντάρι ενημέρωσαν την κοινωνική πρόνοια πως δύο από τα παιδιά της οικογένειας έδειχναν εξαντλημένα και πήγαιναν στα μαθήματά τους, χωρίς να φορούν ούτε ένα μπουφάν, παρά το κρύο. Το περασμένο 24ωρο εξάλλου, στην κωμόπολη Πλάουεν, στο κρατίδιο της Σαξονίας, η αστυνομία βρήκε το πτώμα ενός βρέφους, τυλιγμένο σε μια πλαστική σακούλα, στο μπαλκόνι του σπιτιού μίας 28χρονης που συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα.
Η γυναίκα είχε υποστηρίξει ότι γέννησε τρία κορίτσια το Φεβρουάριο του 2002, τον Ιανουάριο του 2004 και το Σεπτέμβριο του 2005, τα οποία πέθαναν ξαφνικά. Τα πτώματα των πρώτων δύο βρεφών είχαν βρεθεί σε μια βαλίτσα και σε έναν καταψύκτη. Η γυναίκα συνελήφθη ως ύποπτη για τις δολοφονίες των βρεφών.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι η 28χρονη έχει άλλα δύο παιδιά, ηλικίας ενός και επτά ετών, και αρνείται ότι δολοφόνησε τα τρία παιδιά της.Η αστυνομία άρχισε τις έρευνες, όταν το κοριτσάκι που γεννήθηκε το 2002 δεν εγγράφηκε για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο σχολείο. Οι αστυνομικές αρχές βρήκαν το άψυχο κορμάκι του παιδιού σε μια βαλίτσα στο υπόγειο του σπιτιού όπου διέμενε η οικογένεια. Το δεύτερο πτώμα βρέθηκε σε καταψύκτη. Ακολούθησε ο εντοπισμός και τρίτου πτώματος, στο μπαλκόνι του σπιτιού.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: