Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2007

Στη δημοσιότητα επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα προς τον Ντόντι


Στο προσκήνιο έρχεται πάλι η υπόθεση του τραγικού θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του Ντόντι αλ-Φαγιέντ καθώς αποκαλύφθηκαν, στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας, λεπτομέρειες από επιστολές που έστελνε η πριγκίπισσα στον Ντόντι.
Σε ένα από τα γράμματα προς τον Ντόντι, η πριγκίπισσα έγραφε: «Με όλη την αγάπη του κόσμου, φέρνεις τόση ευτυχία στη ζωή μου».
Σε κάποιο άλλο γράμμα η Νταϊάνα περιέγραφε στον Αλ-Φαγιέντ ένα δώρο, ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα που ανήκαν στον πατέρα της.
Στις 13 Αυγούστου 1997, η πριγκίπισσα έγραφε σχετικά με το δώρο :«αγαπημένε μου Ντόντι, αυτά τα μανικετόκουμπα ήταν το τελευταίο δώρο από τον άνδρα που αγάπησα περισσότερο στον κόσμο, τον πατέρα μου.
» Σου τα χαρίζω καθώς ξέρω πόση χαρά θα του έδινε να γνωρίζει ότι βρίσκονται σε τόσο ασφαλή και ξεχωριστά χέρια. Με πολύ αγάπη από τη Νταϊάνα.»
Σε μια άλλη επιστολή από την οικία της στο παλάτι του Κένσινγκτον, με ημερομηνία 6 Αυγούστου 1997, η Νταϊάνα έγραφε :«Με όλη την αγάπη του κόσμου και όπως πάντα, ένα εκατομμύριο ευχαριστώ που έφερες τόση ευτυχία στην ιδιαίτερη ζωή αυτής της κοπέλας».
Ο Μοχάμεντ αλ-Φαγιέντ, ιδιοκτήτης του Harrod's ισχυρίζεται πως το τροχαίο ήταν αποτέλεσμα συνωμοσίας η οποία ενέπλεκε το δούκα του Εδιμβούργου -σύζυγο της βασίλισσας Ελισάβετ Β'- σε σχεδιαζόμενη δολοφονία της πριγκίπισσας και του γιου του.
Πάντως, σε προηγούμενη δικαστική έρευνα, οι ένορκοι είχαν διαβάσει αποσπάσματα από επιστολές μεταξύ της Νταϊάνα και του πεθερού της, αρκετά χρόνια πριν χωρίσει με τον Κάρολο.
Ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος έγραφε πως ήταν έτοιμος να βοηθήσει τη Νταϊάνα στα προβλήματα που είχε στον γάμο της με τον Κάρολο, ενώ εκείνη στα δικά της γράμματα ανταπέδιδε την ευγνωμοσύνη της.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: