Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2007

Ο Αμερικανός... Μπόνο


Σε αμερικανική εκδοχή του Μπόνο, του τραγουδιστή των U2, τείνει να εξελιχθεί ο αστέρας της δεκαετίας του '80, Τζον Μπον Τζόβι, καθώς οι πολιτικοί όλων των αποχρώσεων στις ΗΠΑ σπεύδουν να εξασφαλίσουν την υποστήριξή του.
Ο Τζον Μπον Τζόβι και η Χίλαρι Ρόνταμ Κλίντον, γράφουν οι New York Times, είναι φίλοι εδώ και περισσότερα από δέκα χρόνια, στη διάρκεια της οποίας ο ιταλικής καταγωγής ροκ σταρ προσεκλήθη στο Λευκό Οίκο και συμμετείχε σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις με την άλλοτε Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.
Διεκδικώντας το χρίσμα των Δημοκρατικών στην κούρσα για την προεδρία πλέον, η Χίλαρι Κλίντον ζητά από τον παλιό, καλό της φίλο, να της χαρίσει λίγη από τη λάμψη του, που έκανε πολλές εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» τη δεκαετία του '80 να τον έχουν αφίσα στο δωμάτιό τους και τον έφερε στο απώγειο της διασημότητας ως τραγουδιστή του ομώνυμου συγκροτήματος Μπον Τζόβι.
Μόνο τους τελευταίους μήνες, ο Τζον Μπον Τζόβι, στα 45 χρόνια του πια, όχι μόνο παρακάθισε σε δείπνο με την Χίλαρι Κλίντον και τον Τζον Έντουαρντς, επίσης υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών, αλλά και προσεκλήθη από τον Μπάρακ Ομπάμα να παρακολουθήσει την ομιλία του στο κέντρο του Μανχάταν.
Στο... χορό μπήκε και ο Αλ Γκορ, ο οποίος συνάντησε στο Λονδίνο τον πάλαι ποτέ πιο σέξι ροκ σταρ, σύμφωνα με το περιοδικό People, και φωτογραφήθηκαν μαζί.
Όπως χαρακτηριστικά γράφουν οι Times της Νέας Υόρκης, ο Τζον Μπον Τζόβι διεκδικεί πλέον τον ανεπίσημο τίτλο του αρχηγού κράτους της Πολιτείας. Ενδεικτικά, η εφημερίδα αναφέρει ότι κάθε υψηλά ιστάμενος πολιτικός στο Νιου Τζέρσεϊ θεωρεί... καθήκον του να παρακολουθήσει τουλάχιστον μία συναυλία του 45χρονου ροκ σταρ, ενώ, παρά τις αριστερές πολιτικές του θέσεις, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικανοί αναζητούν εξίσου την υποστήριξή του.
Σε αντίθεση ωστόσο με τον Μπρους Σπρίνγκστιν, για παράδειγμα, ο Τζον Μπον Τζόβι δεν έχει δημοσιοποιήσει τις σκέψεις του για τον πόλεμο στο Ιράκ και τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, προτιμώντας να αναφέρεται στη φτώχια και τη φτηνή στέγη.
Όλα αυτά πυροδότησαν πρόσφατα τις φήμες ότι ο Τζον Μπον Τζόβι προτίθεται να διεκδικήσει κάποιο αξίωμα, ίσως αυτό του κυβερνήτη. Ο ίδιος πάντως διέψευσε τα σενάρια, με το επιχείρημα ότι η ζωή του ροκ σταρ είναι αυτή που του ταιριάζει περισσότερο...
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: