Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2007

Τούρκοι στρατιώτες πάτησαν ιρακινό έδαφος, ενώ η Κ.Ράις βρίσκεται στο Κιρκούκ

Ομάδα 300 Τούρκων στρατιωτών εισέβαλε στη διάρκεια της νύχτας σε περιοχή Κούρδων, στο βόρειο Ιράκ και προχώρησε το πρωί της Τρίτης έως και τρία χιλιόμετρα στο ιρακινό έδαφος. Την ίδια ώρα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κιρκούκ με σκοπό να απευθύνει έκκληση στους Ιρακινούς ηγέτες για πολιτική συμφιλίωση.
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, οι Τούρκοι στρατιώτες είναι ελαφρά οπλισμένοι και έχουν φτάσει στο Γκαλί Ρας, ορεινή περιοχή κοντά στα σύνορα. Λίγες ώρες μετά την εισβολή οι στρατιώτες ενεπλάκησαν σε περιορισμένης έκτασης συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες του PKK.
Η Τουρκία ισχυρίζεται πως έχει το δικαίωμα να πραγματοποιεί στρατιωτικές επιχειρήσεις σε ιρακινό έδαφος για να αναχαιτίζει τους Κούρδους αντάρτες που δρουν στο βόρειο Ιράκ.
Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν την Κυριακή κουρδικά χωριά στο βόρειο Ιράκ. Η Βαγδάτη διαμαρτυρήθηκε, επειδή τουλάχιστον μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από τις επιθέσεις και ζήτησε οποιαδήποτε μελλοντική τουρκική στρατιωτική επιχείρηση να γίνεται σε συνεννόηση μαζί της.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=858243&lngDtrID=245

Δεν υπάρχουν σχόλια: