Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Ανδρας με εκρηκτικά εισέβαλε σε προεκλογικό γραφείο της Χ.Κλίντον

Ένας άνδρας ζωσμένος με εκρηκτικά εισέβαλε στα προεκλογικά γραφεία της γερουσιαστού Χίλαρι Κλίντον στην πολιτεία του Νιου Χάμσαϊρ. Κράτησε όμηρους τους οποίος απελευθέρωσε στην συνέχεια.
Έχει ζητήσει να μιλήσει με την γερουσιαστή και, σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάζει ψυχολογικά προβλήματα.
Σύμφωνα με μάρτυρα, ο άνδρας είχε δέσει την βόμβα στο στήθος του με κολλητική ταινία και την είχε κρύψει κάτω από το παλτό που φορούσε.
Αρχικά επέτρεψε σε μία μητέρα και το βρέφος της να φύγουν πριν κρατήσει τους υπόλοιπους. Μετά από διαπραγματεύσεις άφησε ελεύθερους όλους τους ομήρους.
Δεν είναι γνωστά τα αιτήματα του άνδρα και, μετά την απελευθέρωση των ομήρων, παραμένει μόνος στο κτίριο.
Η ίδια η Χίλαρι Κλίντον απουσίαζε από τα γραφεία την ώρα του συμβάντος. Σε δήλωση της τονίζει ότι «συνεργαζόμαστε με τις τοπικές και πολιτειακές Αρχές». Αναγκάστηκε, ωστόσο, να ακυρώσει προγραμματισμένη ομιλία της νωρίτερα σε πόλη κοντά στο Ρότσεστερ.
Την είδηση μετέδωσε τοπικός τηλεοπτικός σταθμός και επιβεβαιώνει και η αστυνομία. Οι Αρχές έχουν αποστείλει μονάδα πυροτεχνουργών.
Προληπτικά εκκενώθηκαν τα γραφεία και άλλων υποψηφίων όπως του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον Έντουαρντς. Η πολιτεία του Νιου Χαμσάιρ θεωρείται κρίσιμη γιατί είναι η πρώτη όπου θα διεξαχτούν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2008.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Αίσιο τέλος είχε η ομηρία των υπαλλήλων της Χίλαρι Κλίντον

Χωρίς θύματα τερματίστηκε η περιπέτεια της εισβολής ενός άνδρα που υποστήριζε ότι ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά σε γραφείο της εκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον στο Ρότσεστερ του Νιου Χάμσαϊρ.
Ο δράστης, που απαιτούσε να μιλήσει με την Χ.Κλίντον για τα προβλήματα πρόσβασης στο σύστημα ψυχικής φροντίδας, παραδόθηκε έπειτα από έξι ώρες -τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου- στους αστυνομικούς.
Πρόκειται για τον 46χρονο Λίλαντ Αϊζενμπεργκ. Το πακέτο το οποίο απειλούσε ότι ήταν εκρηκτικός μηχανισμός αποδείχθηκε ότι περιείχε φωτιστικούς πυρσούς.
Εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας δήλωσε ότι ο άνδρας είχε ιστορικό ψυχικών διαταραχών και ότι είχε συλληφθεί να οδηγεί σε κατάσταση μέθης.
Ο 46χρονος παραδόθηκε ειρηνικά στους πάνοπλους αστυνομικούς λίγο μετά αφότου άφησε ελεύθερο και τον τελευταίο όμηρο που κρατούσε στα προεκλογικά γραφεία της γερουσιαστού.
Η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών διέκοψε επίσκεψή της στην Ουάσινγκτον και επέστρεψε στο Νιου Χάμσαϊρ προκειμένου να επισκεφθεί όσους υπέστησαν την περιπέτεια της ομηρίας.
Το γεγονός, πάντως, είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει προσωρινή παύση της προεκλογικής δραστηριότητας της κας Κλίντον στο Νιου Χάμσαϊρ -την πρώτη πολιτεία όπου θα διεξαχθούν προκριματικές εκλογές για την ανάδειξη υποψηφίων εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2008.
Η ίδια πάντως διαβεβαίωσε ότι «δεν προγραμματίζω καμία αλλαγή στην εκστρατεία μου ή στο πρόγραμμά μου».
Λίγο νωρίτερα η Χίλαρι Κλίντον συναντήθηκε με τους ομήρους και τις οικογένειές τους, καθώς και με τους αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν στην επίλυση της κρίσης και ευχαρίστησε τις δυνάμεις ασφαλείας για το έργο τους.
Για τον δράστη η γερουσιαστής σχολίασε ότι «φαίνεται να είχε ανάγκη βοηθείας και προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή με κακό τρόπο».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: