Απολαύστε τη μαύρη σοκολάτα, κάντε άφθονο σεξ, τρώτε κρύα κρέατα και ψάρι για πρωινό, αν είστε θαραλεέοι, και μπορεί να ενισχύσετε τις πνευματικές σας ικανότητες, δηλώνουν οι συγγραφείς ενός νέου βιβλίου οι οποίοι υποστηρίζουν ότι ο τρόπος ζωής μας παίζει σημαντικό ρόλο στη καλή διανοητική μας κατάσταση.
Ο επιστήμονας της γνωστικής ψυχολογίας Τέρι Χορν και ο βιοχημικός Σάιμον Γούτον, που συνέγραψαν από κοινού το βιβλίο με τίτλο: «Δίδαξε τον Εαυτό Σου: Πώς να Εκπαιδεύσεις το Μυαλό Σου», υποστηρίζουν ότι «ο τρόπος ζωής βοηθάει στη δημιουργία των κατάλληλων χημικών συνθηκών στον εγκέφαλό σας».
Το μυαλό είναι μάλλον σαν ένα χημικό εργοστάσιο παρά σαν ένας υπολογιστής, δηλώνει ο Χορν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ρόιτερ για την κυκλοφορία του βιβλίου τονίζοντας ότι «μπορείς να δημιουργήσεις τις πλέον ευνοϊκές συνθήκες στο μυαλό σου (...) Δεν είσαι απλώς ένα παθητικό θύμα των γονιδίων σου».
Οι δύο συγγραφείς διαφωνούν με αυτούς που υποστηρίζουν ότι είναι αναπόφευκτη μια φθίνουσα πορεία της γνωστικής ικανότητας από την ηλικία των 17 ετών και πάνω. Αντίθετα, θεωρούν πως με προσεκτικές επιλογές στον τρόπο ζωής «μπορείς να αποκτήσεις περαιτέρω γνωστική ικανότητα».
Από την άλλη οι δύο συγγραφείς προτείνουν στους αναγνώστες να μην παρακολουθούν σαπουνόπερες στην τηλεόραση και να αποφεύγουν «τη συναναστροφή με παραπονιάρηδες, μεμψίμοιρους, γκρινιάρηδες και κυνικούς ανθρώπων».
Το βιβλίο, το οποίο στηρίζεται σύμφωνα με τους δύο επιστήμονες σε έρευνες από ολόκληρο τον κόσμο, δίδει επίσης πρακτικές συμβουλές για το πώς θα διατηρήσει κανείς το μυαλό του σε πολύ καλή κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.
«Τα κρύα κρέατα και το ψάρι είναι καλά για το πρωινό σας (...) Η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης πολύ καλή για σας, επειδή περιέχει πολλές από τις χημικές ουσίες που είναι παρούσες όταν το μυαλό σας σκέφτεται καλά.
Επίσης χαλαρώνει τους μυς γύρω από τα αιμοφόρα αγγεία και βελτιώνει πράγματι τη ροή αίματος στον εγκέφαλό σας».
Αναφορικά με τα επτά στάδια του σεξ, από τη στιγμή της φαντασίωσης έως αυτό μετά τη σεξουαλική πράξη, έπειτα από ενδελεχή μελέτη των σχετικών ερευνών από όλο τον κόσμο, οι δύο επιστήμονες συμπεραίνουν: «Σε τέσσερα από τα επτά στάδια βλέπουμε τις ίδιες χημικές ουσίες που βοηθούν στη διαδικασία της σκέψης».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου