Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007



Επίσημη πρεμιέρα για το ντοκιμαντέρ του Λεονάρντο Ντι Κάπριο «The 11th Hour» με θέμα τις κλιματικές αλλαγές. Τα έσοδα από την προβολή θα διατεθούν στο WWF Ελλάς για τους σκοπούς της εκστρατείας «Το κλίμα είναι στο χέρι σου».
Η ταινία εξετάζει πώς η ανθρωπότητα έφτασε σε αυτή τη στιγμή-τελεσίγραφο, το πώς ζούμε, το πώς επιδρούμε στα οικοσυστήματα της Γης και τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε.
Περιλαμβάνει διαλόγους με ειδήμονες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους τον πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, τον επιστήμονα Στίβεν Χόκινγκ και τον πρώην επικεφαλής της CIA Ρ. Τζέιμς Γούλσεϊ. Πάνω από 50 επιστήμονες, στοχα­στές και ηγέτες εκθέτουν τα δεδομένα και συζητούν πάνω στα πιο φλέγοντα περιβαλλοντικά θέματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.
«Εμείς, ως πολίτες, ηγέτες, καταναλωτές και ψηφοφόροι, έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε να συμπεριληφθεί η οικολογία στις κυβερνητικές πολιτικές και στην καθημερινότητά μας», τονίζει ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, παραγωγός και αφηγητής του ντοκιμαντέρ.
«Στη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου της ανθρώπινης ιστορίας, η εξάλειψη των καταστροφών που προκάλεσε ο βιομηχανικός πολιτισμός μας είναι το καθήκον της δικής μας γενιάς. Η ανταπόκρισή μας εξαρτάται από την ευαισθησία της συνείδησης των εκπροσώπων του είδους μας κι αυτή η ανταπόκριση θα μπορούσε να σώσει αυτό το μοναδικό Μπλε Πλανήτη ώστε να συνεχίσει να υπάρχει για τις μελλοντικές γενιές» συνεχίζει ο ηθοποιός.
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2007 στις 20:00 το βράδυ στα Village Cinemas Φαλήρου.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: