Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Νεκρός οπαδός της Λάτσιο από πυροβολισμό αστυνομικού

Μετά την αναβολή της αναμέτρησης μεταξύ της Ιντερ και της Λάτσιο εξαιτίας του τραγικού θανάτου οπαδού των «λατσιάλι» από προειδοποιητικά πυρά αστυνομικού και η αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Μίλαν στο Μπέργκαμο διακόπηκε οριστικά.
Οι οπαδοί των γηπεδούχων απείλησαν να μπουν στο γήπεδο ζητώντας να αναβληθεί το παιχνίδι όταν πληροφορήθηκαν το θάνατο του 26χρονου Γκαμπριέλε Σάντρι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία και τελικά αποφασίστηκε να διακοπεί η αναμέτρηση στο 9ο λεπτό.
Νωρίτερα είχαν σημειωθεί επεισόδια μεταξύ των οπαδών της Αταλάντα και της αστυνομίας και έξω από το γήπεδο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και τον ελαφρύ τραυματισμό οπαδών των δύο ομάδων.Μετά την έναρξη της αναμέτρησης και μόλις οι οπαδοί των γηπεδούχων πληροφορήθηκαν τον θάνατο του οπαδού των λατσιάλι, προσπάθησαν να σπάσουν το προστατευτικό πλέξιγκλας που υπήρχε στις κερκίδες και να μπουν στο γήπεδο, ζητώντας να αναβληθεί ο αγώνας.Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα για παίκτες και φιλάθλους να γίνει αποπνικτική και τελικά να αποφασιστεί η οριστική διακοπή του αγώνα.

Σοκ με θάνατο οπαδού
Αναβλήθηκε ο αγώνας Ιντερ-Λάτσιο, που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 16:00, με αφορμή τη δολοφονία οπαδού των «λατσιάλι», κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Αρέτσο.
Συγκεκριμένα ο Ιταλός φίλαθλος έχασε τη ζωή του σε συμπλοκή ανάμεσα σε «τιφόζι» της Λάτσιο και της Γιουβέντους, σε χώρο προσωρινής στάθμευσης σε αυτοκινητόδρομο, κοντά στο Αρέτσο της Τοσκάνης (κεντροδυτικά), όπως ανακοίνωσε η τροχαία.
Ο έπαρχος του Αρέτσο στην κεντροδυτική Ιταλία δήλωσε στον Τύπο πως ο οπαδός της ομάδος Λάτσιο, σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό και πως ο θάνατός του οφείλεται σε ένα «τραγικό λάθος».«Ο αστυφύλακας επενέβη για να αποτρέψει ώστε οι αψιμαχίες ανάμεσα σε δύο ομάδες νεαρών, οι οποίοι δεν έφεραν χαρακτηριστικά οπαδών ομάδων, να μην έχουν βαρύτερες επιπτώσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές», τόνισε ο έπαρχος Βιτσέντσο Τζακόμπε.«Πρόκειται για ένα τραγικό λάθος», τόνισε ο ίδιος, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού οπαδού Γκαμπριέλε Σάντρι, 26 ετών.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, στα περιθώρια του ντέρμπι Κατάνιας -Παλέρμο στη Σικελία, ένας αστυνομικός είχε χάσει τη ζωή του στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών και της αστυνομίας.
Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr, ΑΠΕ

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

«Τραγικό σφάλμα» κατά την ιταλική αστυνομία ο θανάσιμος πυροβολισμός οπαδού

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του τοπικού αστυνομικού διευθυντή, ο αστυνομικός προσπάθησε να παρέμβει σε επεισόδιο μεταξύ δύο ομάδων ανθρώπων για τους οποίους δεν γνώριζε ότι ήταν οπαδοί. «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος», πρόσθεσε.

Ένα αυτοκίνητο με πέντε οπαδούς της Λάτσιο, ανάμεσά του και ο Σάντρι, ταξίδευαν προς το Μιλάνο για να παρακολουθήσουν εκεί τον αγώνα Ίντερ - Λάτσιο. Κατά τη διάρκεια μίας στάσης στον αυτοκινητόδρομο συναντήθηκαν με δύο αυτοκίνητα όπου επέβαιναν οπαδοί της Γιουβέντους. Παρέμενε ασαφές τί συνέβη και ξέσπασε το επεισόδιο.

Το πρακτορείο ειδήσεων ANSA αναφέρει ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε στον αέρα για να διαλύσει τους συμπλεκόμενους.

Η δήλωση τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης αναφέρει ότι δύο περιπολικά σταμάτησαν κοντά στο σταθμό εξυπηρέτησης για άσχετο λόγο. Όταν ακούστηκαν φωνές από συμπλοκή οπαδών σε τρία αυτοκίνητα, ήχησαν οι σειρήνες και, αφού διαπίστωσαν ότι η διαμάχη δεν σταματά, ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα για εκφοβισμό.

Εκείνη τη στιγμή, κατά την εκδοχή της αστυνομίας, όταν το αυτοκίνητο με τον Σάντρι έκανε στροφή για να επιστρέψει στον αυτοκινητόδρομο και μία σφαίρα χτύπησε το θύμα στο λαιμό. Οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να μεταβούν στην πιο κοντινή πόλη αλλά ο Σάντρι είχε τραυματιστεί θανάσιμα και εξέπνευσε.

Κατά την ανακοίνωση, ο αστυνομικός ήταν βετεράνος αν και δεν παρέχονταν περισσότερες λεπτομέρειες επειδή η έρευνα συνεχίζεται.

Ο πρωθυπουργός Ρομάνο Πρόντι δήλωσε ότι πρόκειται για «πολύ ανησυχητικό» περιστατικό και διέταξε ενδελεχή έρευνα. Η υπουργός Αθλητισμού Τζιοβάνα Μελάντρι, από την πλευρά της, δήλωσε ότι «ο θάνατος του νεαρού οπαδού είναι μία τεράστια τραγωδία».