Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Πάνω από 25 παραστάσεις στο Μπρόντγουεϊ «κατέβασαν ρολά» εξαιτίας απεργίας εργατών

Για τρίτη συνεχόμενη μέρα απεργούν οι εργάτες θεάτρων στο Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης, οδηγώντας περισσότερες από 20 παραστάσεις να «κατεβάσουν ρολά», ανάμεσά τους ο Βασιλιάς των Λιονταριών και το Mamma Mia!.
Οι εργάτες, ανάμεσά τους άτομα που χειρίζονται τα φώτα, τον ήχο, τα σκηνικά και τα ειδικά εφέ, έκαναν πικετοφορίες έξω από τα θέατρα.
Τη Δευτέρα θεατρικοί παραγωγοί και το σωματείο των εργατών αντάλλαξαν κατηγορίες, ενώ οι διαπραγματεύσεις -που έχουν διαρκέσει ήδη τρεις μήνες- δεν φαίνεται να οδηγούν πουθενά.
Ο πρόεδρος του σωματείου των εργατών Local One Τζέιμς Τζ.Κλάφεϊ Τζούνιορ, δήλωσε ότι οι εργάτες δεν θα δουλέψουν μέχρι να ξεκινήσουν οι παραγωγοί να συμπεριφέρονται «με σεβασμό» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Από την πλευρά τους οι παραγωγοί λένε ότι το συνδικάτο ήταν αυτό που εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις και κατέβηκε στους δρόμους.
Συνολικά 27 έργα, ανάμεσά τους διάσημα μιούζικαλ, όπως Το Φάντασμα της Όπερας και Ο Βασιλιάς των Λιονταριών, σταμάτησαν τις παραστάσεις. Μόνο οκτώ παραστάσεις συνεχίζουν να λειτουργούν -ανάμεσά τους η Μαίρη Πόππινς- και οι παραγωγοί λένε ότι θα επιστρέψουν το αντίτιμο των εισιτηρίων σε όσους έσπευσαν να τα αγοράσουν.
Με τις δύο πλευρές συνομίλησε και ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ. «Αν και αυτό είναι ένα ιδιωτικό εργασιακό θέμα, ο οικονομικός αντίκτυπος είναι δημόσιος και θα γίνει αισθητός πέρα από τα κλειστά θέατρα» δήλωσε.
Η διαμάχη παραγωγών- εργατών έχει ξεσπάσει σχετικά με τους κανόνες που ορίζουν πόσοι εργάτες θα εργάζονται, πόσο θα εργάζονται, πόσο θα πληρώνονται και τι δουλειές θα κάνουν. Οι παραγωγοί θέλουν μεγαλύτερη ευκαμψία, ώστε να μην προσλαμβάνουν περισσότερους εργάτες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: