Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

ΗΠΑ: Σε έξαρση το μίσος κατά της Χίλαρι Κλίντον



Γυρνούν στο Ίντερνετ, χύνουν δηλητήριο σε μπλογκς και κυριαρχούν στα ερτζιανά των συντηρητικών εκπομπών του αμερικανικού ραδιοφώνου.
Οι λυσσαλέοι πολέμιοι της Χίλαρι Κλίντον έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους, ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2008, με την επικρατέστερη υποψήφια των Δημοκρατικών να αντιμετωπίζεται με το ίδιο πάθος από τους συντηρητικούς, όπως και όταν ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.
Μόλις 37 ημέρες πριν την κρίσιμη προκριματική αναμέτρηση της Αιόβα, η κ. Κλίντον συνεχίζει να συγκεντρώνει τα πυρά της αμερικανικής δεξιάς.
Σε μερικά από τα ξεσπάσματα αυτά, οι μπλόγκερς περιγράφουν την κυρία Κλίντον ως «κομμουνίστρια», «Σατανά», «Λαίδη Μακβέθ» και «θηλυκό Στάλιν». Μία από τις ομάδες αυτές, με ονομασία «Σταματήστε Τώρα τη Χίλαρι!», προσπαθεί να στρατολογήσει μέλη μέσω της δημοφιλούς ιστοσελίδας Facebook.
Ακόμη και τα καταστήματα μπαίνουν στο χορό, πουλώντας χριστουγεννιάτικα στολίδια και μπλουζάκια με τη μορφή της Χίλαρι ως διαβόλου.
Η Χίλαρι υπήρξε, όμως, «κόκκινο πανί» για κάθε λογής αντι-φεμινιστή και συντηρητικό από το 1992, όταν διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία την προεκλογική εκστρατεία του συζύγου της και μετέπειτα προέδρου Μπιλ Κίντον.
«Έχω δεχθεί πάρα πολλές επιθέσεις, ενώ οι εσωκομματικοί μου αντίπαλοι εξασφαλίζουν ουσιαστική ασυλία», είπε η Χίλαρι Κλίντον σε συνέντευξή της τη Δευτέρα.
Παρά τη συντονισμένη επίθεση, την οποία δέχεται η κ. Κλίντον, οι σφυγμομετρήσεις της δίνουν 53% θετική γνώμη, ενώ μόλις 44% των ερωτηθέντων την αντιμετωπίζει αρνητικά.
www.kathimerini.gr με στοιχεία από AFP

1 σχόλιο:

Maria Mikro Analogo είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!! Ρε δεν πάμε καλάααααα...