Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2007

Κατά της γαλλικής «σύμβασης πρώτης απασχόλησης» η Διεθνής Οργάνωσης Εργασίας

Καταδικαστική» η απόφαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τη «σύμβαση πρώτης απασχόλησης» διετούς ισχύος, που ισχύει στη Γαλλία από το καλοκαίρι του 2005, καθώς κρίθηκε ανεπαρκής.
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας έκρινε πως «η διορία των δύο ετών δεν είναι λογική».
«Συμβόλαιο εργασίας, δεν μπορεί να καταγγελθεί από τον εργοδότη, χωρίς την επίκληση ισχυρής αιτιολογίας εκ μέρους του», ήταν η κατηγορηματική απόφαση της ΔΟΕ.

Υπενθυμίζεται πως προκειμένου να καταγγείλει ο εργοδότης αυτής της κατηγορίας την σύμβαση, σύμφωνα με όρο της δεν χρειαζόταν η επίκληση καμίας ειδικής αιτιολογίας.
Για τους όρους αυτούς της σύμβασης ενημερώθηκε αμέσως η εργοδοτική πλευρά της ΔΟΕ, στην οποία συμμετέχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, εργαζόμενοι και εργοδότες.Στη Γαλλία, η διετής σύμβαση απασχόλησης προτάθηκε για επιχειρήσεις, που απασχολούσαν από ένα έως 19 υπαλλήλους. Στην ευρύτερη περιφέρεια του Παρισιού είχε πρόσκαιρα μεγάλη εφαρμογή μετά το καλοκαίρι του 2005.Γάλλοι εργασιολόγοι επισήμαναν σε μία πρώτη αντίδραση ότι η ΔΟΕ τερμάτισε το «βίο» αυτών των συμβάσεων, στις οποίες πολλές ομοσπονδίες γαλλικών συνδικάτων είχαν εναντιωθεί σφοδρά, ευθύς εξ αρχής.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: