Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2007

ανώτερη σύμβουλος του πρωθυπουργού της Σουηδίας παραιτήθηκε εξαιτίας φιλιού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ..ΤΣΙΜΠΗΘΗΤΕ... ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ!

Εν μέσω έντονων αντιδράσεων από τα σουηδικά ΜΜΕ η Ουλρίχα Σένστρεμ, ανώτερη σύμβουλος του πρωθυπουργού της Σουηδίας Φρέντρικ Ράινφελντ, αναγκάστηκε να παραιτηθεί επειδή συνελήφθη να πίνει και να φιλάει δημοσιογράφο.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε περίπτωση εθνικής κρίσης η Σένστρεμ είναι εκείνη που οφείλει να ειδοποιήσει τους υπουργούς της κυβέρνησης. Εάν το βράδυ του ραντεβού της βρισκόταν σε υπηρεσία, τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα εάν ξέσπαγε κάποια κρίση.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έφερνε σε πολύ δύσκολη θέση τον πρωθυπουργό, καθώς η προηγούμενη κυβέρνηση έχει επικριθεί για την βραδύτητα με την οποία αντέδρασε στο καταστροφικό ασιατικό τσουνάμι, όπου έχασαν τη ζωή τους 543 Σουηδοί πολίτες.
Κι ενώ φωτογραφίες της συμβούλου του πρωθυπουργού την εμφάνιζαν να καταναλώνει αλκοόλ, ο Φρέντρικ Ράινφελντ αρνήθηκε επίμονα να πει εάν η Σένστρεμ ήταν μεθυσμένη εκείνο το βράδυ ή εάν βρισκόταν σε υπηρεσία.
Η παραίτηση πάντως της ανώτερης συμβούλου αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για την κυβέρνηση Ράινφελντ μιας και σε διάστημα ενός χρόνου έχουν παραιτηθεί ήδη τρεις υπουργοί εξαιτίας διαφόρων σκανδάλων.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: