Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2007

Παραιτήθηκε η σύμβουλος Εσωτερικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Μπους


ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ!

Αλλη μία αποχώρηση για την κυβέρνηση του Τζορτζ Μπους. Η Φραν Τάουνσεντ, σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου για θέματα αντιτρομοκρατίας και Εσωτερικής Ασφάλειας υπέβαλε την παραίτησή της. Ο λόγος της παραίτησης δεν έγινε γνωστός.
Σε ανακοίνωσή του ο Τζορτζ Μπους ανέφερε ότι η 45χρονη Τάουνσεντ «καθοδηγούσε ικανά το Συμβούλιο Εσωτερικής Ασφάλειας. Έπαιξε βασικό ρόλο στην διαμόρφωση σημαντικών στρατηγικών και πολιτικών που η κυβέρνησή μου χρησιμοποίησε για να πολεμήσει την τρομοκρατία και να προστατεύσει τους Αμερικανούς».
Η ίδια στην παραίτηση που υπέβαλε στον Αμερικανό πρόεδρο άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να ασχοληθεί με τον ιδιωτικό τομέα.
Η Φραν Τάουνσεντ κατείχε αυτό το πόστο επί τεσσερισήμισι χρόνια και αποτελούσε ένα από τα γνώριμα στους Αμερικανούς στελέχη της κυβέρνησης, υπερασπιζόμενη συχνά τις κυβερνητικές πολιτικές.
Η παραίτησή της προστίθεται σε μια σειρά αποχωρήσεων των τελευταίων μηνών. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Νταν Μπάρτλετ παραιτήθηκε τον Ιούνιο, ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Καρλ Ρόουβ παραιτήθηκε τον Αύγουστο, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Γκονζάλες, ενώ ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τόνι Σνόου έφυγε τον Σεπτέμβριο.
Newsroom ΔΟΛ

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

Νέες απώλειες για το επιτελείο Μπους, αποχωρεί κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Αλ Χάμπαρντ αναμένεται να παραιτηθεί στο τέλος του έτους, αναφέρεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Wall Street Journal.