Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

«Παραλύει» η Ιταλία με τη μεγαλύτερη απεργία της 25ετίας στα μέσα μεταφοράς

Χωρίς συγκοινωνίες την Παρασκευή η Ιταλία εξαιτίας της οκτάωρης γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις σχεδιαζόμενες περικοπές δαπανών στον κλάδο που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2008.
Αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία και πορθμεία
«απεργούν» για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η απεργιακή κινητοποίηση, η μεγαλύτερη της τελευταίας 25ετίας, καθήλωσε και 200 πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Alitalia.
Ταυτόχρονα, οι οδηγοί ταξί συνεχίζουν για τρίτη ημέρα την ξεχωριστή απεργία τους στην Ρώμη που επιδεινώνει την κατάσταση.
Ο Κλαούντιο Κλοντιάνι, επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης στις Μεταφορές, ανακοίνωσε την απεργία αργά το βράδυ της Τετάρτης μετά απο το αδιέξοδο στις συνομιλίες με την κυβέρνηση σχετικά με τις περικοπές των δαπανών, που σχεδιάζονται για τον δημόσιο τομέα και την κρατική αεροπορική εταιρεία Αlitalia που βρίσκονται κοντά στο ενδεχόμενο πώλησης.«Οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν σε λύση στα προβλήματα των δημόσιων μεταφορών, έτσι δεν μπορούμε να ακυρώσουμε την πανεθνική οκτάωρη απεργία για την Παρασκευή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κλοντιάνι.Εκατοντάδες οδηγοί ταξί στην Ρώμη απέκλεισαν την Τετάρτη και την Πέμπτη την κεντρική πλατεία της Ρώμης, δηλώνοντας αντίθετοι στα σχέδια του δημάρχου Βάλτερ Βελτρόνι για χορήγηση 500 νέων αδειών, με αποτέλεσμα να προκληθεί πραγματικό κομφούζιο στην ιταλική πρωτεύουσα.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: