Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Έρευνες για τα UFO ζητούν πρώην πιλότοι και αξιωματούχοι

Η αμερικανική κυβέρνηση οφείλει να ξανανοίξει το φάκελο για τα ΑΤΙΑ που έκλεισε το 1969, ζητά ομάδα που περιλαμβάνει πρώην πιλότους και αξιωματούχους με προσωπικές μαρτυρίες.
«Ζητούμε από την αμερικανική κυβέρνηση να παύσει να διαιωνίζει τον μύθο πως υπάρχει μία εντελώς λογική και συμβατική εξήγηση για όλα τα φαινόμενα των ΑΤΙΑ. Η χώρα μας οφείλει να ξανανοίξει την έρευνα που εγκαταλείφθηκε το 1969», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Φάιφ Σίμινγκτον, πρώην κυβερνήτης της Αριζόνα και πρώην πιλότος του αμερικανικού στρατού, ο οποίος δηλώνει πως είδε Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο το 1997.
Την έκκληση υπογράφει διεθνής ομάδα από 19 κυβερνήτες αεροσκαφών, επιστήμονες και πολιτικούς, από τους οποίους οι περισσότεροι βρέθηκαν τη Δευτέρ στην Ουάσιγκτον για να διηγηθούν τις προσωπικές τους εμπειρίες.
«Πιστεύουμε πως, για λόγους εθνικής κι εναέριας ασφάλειας, κάθε χώρα οφείλει να ταυτοποιεί κάθε αντικείμενο που κυκλοφορεί στον εναέριο χώρο της», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους.
«Τίποτα στην εκπαίδευσή μου δεν με είχε προετοιμάσει γι' αυτό στο οποίο ήμασταν μαρτυρες» είπε ο Τζέιμς Πένιστον, πρώην πιλότος της αμερικανικής αεροπορίας, καθώς περιέγραφε πώς είδε και άγγιξε έναν ιπτάμενο δίσκο με περιστρεφόμενα φωτάκια, όταν βρισκόταν σε βρετανική βάση στο Γούντμπριτζ.
Τα περιστρεφόμενα, πολύχρωμα φώτα είναι κοινό στοιχείο σε πολλές αναφορές της ομάδας.
Τη μαρτυρία του κατέθεσε και ένας πρώην κυβερνήτης αεροσκάφους της Air France, ο οποίος υποστηρίζει πως συνάντησε έναν «τεράστιο ιπτάμενο δίσκο», διαμέτρου 300 μέτρων, να πετά κοντά στο Παρίσι το 1994.
Επίσης, ένας κυβερνήτης ιρανικού μαχητικού, που είχε προσπαθήσει μάταια να ανοίξει πυρ κατά ΑΤΙΑ το 1976, ή ακόμη ένα στέλεχος της αμερικανικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροροπορίας (FAA), ο οποίος είχε διερευνήσει ΑΤΙΑ που είχε εντοπισθεί πάνω από την Αλάσκα το 1987.
Ο αξιωματούχος της FAA υποστήριξε ότι ένα στέλεχος της CIA είχε παραδεχτεί στον ίδιο ότι τα UFO υπάρχουν, αλλά η υπηρεσία του δεν μπορούσε να αποκαλύψει την αλήθεια στο κοινό επειδή θα προκαλούσε πανικό.
Το Πρόγραμμα Μπλε Βιβλίο (Project Blue Book) που διατηρούσε η αμερικανική πολεμική αεροπορία μέχρι το 1969 έδειξε ότι, στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα ΑΤΙΑ ήταν αεροσκάφη, μετεωρολογικά αερόστατα, σύννεφα, μετέωρα, προβολείς που φώτιζαν τα σύννεφα, ή απλώς φάρσες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: