Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Επεισόδια στο Παρίσι έπειτα από θανατηφόρο ατύχημα με περιπολικό

Επεισόδια προκάλεσαν στο Παρίσι δεκάδες οργισμένοι νεαροί, έπειτα από το θάνατο δύο ατόμων των οποίων η μοτοσικλέτα προσέκρουσε σε όχημα της αστυνομίας, έγινε γνωστό το βράδυ της Κυριακής από πηγές της αστυνομίας.Το δυστύχημα σημειώθηκε σε συνοικία του Βιλιέ-λε-Μπελ, περίπου 20 χιλιόμετρα βόρεια του Παρισιού. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε τις συνθήκες του δυστυχήματος, τόνισε όμως ότι δεν επρόκειτο για καταδίωξη.
Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, τα δύο θύματα «ήταν αγόρια ηλικίας 12-13 ετών». Μετά το δυστύχημα «πενήντα έως εκατό νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων αφού έκαψαν δύο αυτοκίνητα», δήλωσε άλλος κάτοικος, ο οποίος ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί. Στόχος των επιθέσεων έγιναν επίσης οι στύλοι φωτισμού.«Δεν υπάρχουν δυνάμεις της τάξης. Τέσσερα οχήματα της αστυνομίας που έσπευσαν στην περιοχή δέχθηκαν αμέσως επίθεση από τους νεαρούς και έφυγαν», πρόσθεσε ο κάτοικος.
Εκτεταμένα επεισόδια είχαν εκδηλωθεί και το 2005 σε υποβαθμισμένες περιοχές του Παρισιού, έπειτα απο το θάνατο δύο νεαρών αφρικανικής καταγωγής που καταδιώκονταν από την αστυνομία.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

3 σχόλια:

geokalp είπε...

Συνεχίζονται οι ταραχές σε προάστιο του Παρισιού (26/11)

Έκκληση για ηρεμία απηύθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. «Καλώ όλους να ηρεμήσουν και να αφήσουν την δικαιοσύνη να αποφασίσει το ποιος ευθύνεται» δήλωσε ο Ν.Σαρκοζί από το Πεκίνο όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

geokalp είπε...

Μετά τα προάστια του Παρισιού, πεδίο μάχης και η Τουλούζη (27-28/11)

Στην τρίτη νύχτα των συγκρούσεων, νεαροί διαδηλωτές -μετανάστες σχεδόν στο σύνολό τους- έκαψαν περίπου 20 αυτοκίνητα στην Τουλούζη, ενώ οι πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δύο βιβλιοθήκες της πόλης τέθηκαν σύντομα υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

geokalp είπε...

Προειδοποίηση στους ταραξίες στα παρισινά προάστια στέλνει ο Σαρκοζί

Σε σκληρό τόνο ο Νικολά Σαρκοζί δεσμεύεται ότι θα εντοπιστούν και θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη για απόπειρα ανθρωποκτονίας όσοι πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στις ταραχές που ξέσπασαν σε παρισινά προάστια, επαναφέροντας στη μνήμη το βίαιο σκηνικό του 2005.