Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Χιλιάδες άτομα στη Βρετανία αποτελούν εν δυνάμει τρομοκράτες, λέει ο αρχηγός της MI5

Τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι στην Βρετανία αποτελούν απειλή για την εθνική ασφάλεια εξαιτίας της στήριξης που προσφέρουν στην τρομοκρατία, δήλωσε ο επικεφαλής των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών MI5, Τζόναθαν Έβανς.
Σύμφωνα με τον Τζ.Έβανς αυτό το νούμερο σηματοδοτεί μια αύξηση 400 ατόμων από τον Νοέμβριο του 2006 και δήλωσε ότι ακόμα και παιδιά 15 ετών στρατολογούνται από την Αλ Κάιντα για δραστηριότητες που έχουν σχέση με την τρομοκρατία.
Μιλώντας τη Δευτέρα σε διεθνές συνέδριο, ο επικεφαλής της MI5 -ο οποίος πήρε τη θέση της Ελίζα Μάνινγκχαμ - Μπούλερ- δήλωσε ότι το προσωπικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην αντιτρομοκρατία, χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν την Βρετανία από την κατασκοπεία της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων κρατών.
«Ένας αριθμός χωρών συνεχίζει να αφιερώνει σημαντικό χρόνο και ενέργεια προσπαθώντας να κλέψει την ευαίσθητη τεχνολογία μας που αφορά πολιτικά και στρατιωτικά σχέδια και προσπαθεί να αποκτήσει πολιτική και οικονομική πληροφόρηση εις βάρος μας» προσέθεσε.
Αναφερόμενος στις απόπειρες επίθεσης στην Βρετανία, είπε ότι αυτές δεν ήταν έργο μεμονωμένων ομάδων, αλλά μέρος μιας «σκόπιμης επιχείρησης» της Αλ Κάιντα, αλλά είπε ότι δεν πιστεύει πως η τρομοκρατική απειλή εναντίον της Βρετανίας δεν έχει φτάσει στο υψηλότερο σημείο της.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: