Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Κατηγορείται για βλασφημία η Βρετανίδα δασκάλα στο Σουδάν



Με τις κατηγορίες της υποκίνησης μίσους, της προσβολής θρησκείας και της περιφρόνησης των θρησκευτικών πεποιθήσεων βαρύνεται η Βρετανίδα δασκάλα η οποία επέτρεψε τους μαθητές της στο Σουδάν να ονομάσουν ένα λούτρινο αρκουδάκι Μοχάμεντ (Μωάμεθ).
Όπως μετέδωσε τη Πέμπτη το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA, οι δικαστικές Αρχές ολοκλήρωσαν την έρευνά τους και η Γκίλαν Γκίμπονς κατηγορείται βάσει του άρθρου 125 του ποινικού κώδικά. Η δίκη ορίστηκε για την Πέμπτη. Αν καταδικαστεί, οι πιθανές ποινές είναι 40 χτυπήματα με μαστίγιο, πρόστιμο ή ακόμα και φυλάκιση ενός έτους. Το Βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει την άσκηση κατηγοριών ενώ, όπως τόνισε εκπρόσωπός του, η Γκίμπονς τυγχάνει καλής μεταχείρισης. Το Φόρειν Όφις παραμένει σε επικοινωνία με τις αρμόδιες σουδανικές Αρχές.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ κάλεσε τον πρεσβευτή του Σουδάν για να συζητήσουν την υπόθεση το συντομότερο, όπως έγινε γνωστό από τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού Γκ.Μπράουν την Τετάρτη.
Η 54χρονη Γκίμπονς συνελήφθη την Κυριακή μετά από διαμαρτυρίες των γονέων ενώ, την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοί της εξέφραζαν φόβους για την ασφάλεια της.
Όπως έγινε γνωστό, η Γκίμπονς ζήτησε από τα παιδιά να ονομάσουν το αρκουδάκι με το αγαπημένο τους όνομα και η πλειονότητα αποφάσισε το όνομα Μοχάμεντ.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: