Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Εκατόμβη από επίθεση καμικάζι στο Αφγανιστάν με στόχο βουλευτές

Τους περισσότερους νεκρούς σε βομβιστικό χτύπημα από την εκδίωξη των Ταλιμπάν το 2001 μετρά το Αφγανιστάν. Καμικάζι προκάλεσε το θάνατο 90 ανθρώπων και τραυμάτισε 50 επιτιθέμενος κατά ομάδας βουλευτών που επισκέπτονταν την πόλη Μπαγκλάν στο βόρειο Αφγανιστάν.
Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται παιδιά, αστυνομικοί και τουλάχιστον έξι μέλη της αφγανικής Βουλής, μεταξύ τους ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Μουστάφα Καζέμι, ενώ πολλοί είναι και οι βουλευτές που έχουν τραυματιστεί.
«Οι σοροί 90 ανθρώπων έχουν μεταφερθεί μέχρι στιγμής στο νοσοκομείο και 50 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής του νοσοκομείου του Μπαγκλάν. Ο επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών του Μπαγκλάν δήλωσε από πλευράς του πως ο αριθμός των θυμάτων είναι τόσο μεγάλος ώστε αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να είναι ακριβής.
Η αντιπροσωπεία βουλευτών επισκεπτόταν το βιομηχανικό τμήμα της πόλης του Μπαγλάν όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, οι κοινοβουλευτικοί βρίσκονταν την ώρα εκείνη σε ένα εργοστάσιο ζάχαρης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: