Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2007

Αντιδρούν οι Γερμανοί στο σχέδιο της ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η υιοθέτηση από πλευράς ομοσπονδιακής κυβέρνησης της κοινοτικής νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκατίας.
Ιδιαίτερα προβληματίζουν οι διατάξεις που προβλέπουν εξάμηνη καταγραφή των τηλεφωνικών συνομιλιών και της δραστηριότητας στο Διαδίκτυο.
Χιλιάδες διαδηλωτές διαδήλωσαν στους δρόμους της Γερμανίας ενάντια στη νέα νομοθεσία .Οι διαδηλώσεις, που έλαβαν χώρα σε 30 πόλεις της Γερμανίας, ήταν περισσότερο έντονες στο Βερολίνο.
Σύμφωνα με τη εφημερίδα Le Monde, το σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε από την κυβέρνηση τον Απρίλιο, έχει να κάνει με την εφαρμογή μιας κοινοτικής οδηγίας σχετικά με την εγγραφή- καταχώρηση τηλεφωνικών συνομιλιών τουλάχιστον για έξι μήνες.
Το σχέδιο που προωθεί η ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας προβλέπει επίσης ένα σύστημα συλλογής προσωπικών δεδομένων για όσους ταξιδεύουν αεροπορικώς από τρίτα κράτη προς τα κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και τη δημιουργία συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής νόμιμου εκρηκτικού υλικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αντιδράσεις αναμένεται να κορυφωθούν με προσφυγές στο συνταγματικό δικαστήριο και κατάθεση μηνύσεων σε περίπτωση που ψηφιστεί ο νόμος.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: