Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2007

Περίεργος θάνατος στη Ν.Κορέα αποδίδεται σε έκρηξη κινητού



Ένας 33χρονος εργάτης λατομείου στη Νότιο Κορέα βρέθηκε νεκρός την Τετάρτη με ένα φλεγόμενο κινητό τηλέφωνο κολλημένο στο στήθος του. Αν και η διερεύνηση της υπόθεσης δεν έχει ολοκληρωθεί, η αστυνομία και οι γιατροί αποδίδουν το θάνατο σε έκρηξη της μπαταρίας.
Ο άτυχος εργάτης είχε εγκαύματα στο στήθος, σπασμένα πλευρά και εσωτερική αιμορραγία. «Όταν εισήχθη στα επείγοντα, το λιωμένο κινητό τηλέφωνο ήταν κολλημένο στην αριστερή πλευρά του πουκαμίσου του» δήλωσε ο Κιμ Χουν, καθηγητής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε νεκρός ο 33χρονος.
«Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια άλλη αιτία θανάτου εκτός από την έκρηξη του κινητού τηλεφώνου του» δήλωσε ο γιατρός στο Reuters.
Ένας άλλος εργαζόμενος του λατομείου, 135 χλμ νότια της Σεούλ, δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού και χρειάστηκε να σβήσει ο ίδιος τη φωτιά που έκαιγε ακόμα στο στήθος του συναδέλφου του.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η έρευνα για το περιστατικό θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.
Η κατασκευάστρια εταιρεία του κινητού αρνήθηκε να σχολιάσει πριν επιβεβαιωθεί η αιτία θανάτου. Στέλεχος της εταιρείας που διατηρεί την ανωνυμία του δήλωσε στο Reuters ότι μια τέτοια θανάσιμη έκρηξη είναι «πρακτικά αδύνατο» να συμβεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

1 σχόλιο:

geokalp είπε...

Ψέμα αποδείχθηκε ο θάνατος Νοτιοκορεάτη από έκρηξη κινητού

ψέμα που επινόησε ένας συνάδελφός του για να καλύψει το ατύχημα που προκάλεσε.
Ο υπαίτιος παραδέχτηκε στην αστυνομία ότι σκότωσε κατά λάθος τον συνάδελφό του όταν έκανε όπισθεν με το όχημά του και τον συνέθλιψε πάνω σε βράχια.