Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

«Adieu» στο σχεδιαστή μόδας Βαλεντίνο είπε ο κόσμος της υψηλής ραπτικής

Στο Μουσείο Ροντέν στο Παρίσι είναι στραμένα τα φλας των φωτογράφων, καθώς το βράδυ της Τετάρτης ο διάσημος Ιταλός μόδιστρος Βαλεντίνο παρουσίασε την τελευταία κολεξιόν της καριέρας του.
Το «παρών» σε αυτό το αποχαιρετιστήριο ντεφιλέ έδωσαν δεκάδες γνωστά ονόματα.
Την αποχώρησή του από το χώρο της υψηλής ραπτικής ανακοίνωσε ο 75χρονος Βαλεντίνο τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχοντας συμπληρώσει 45 χρόνια λαμπρής παρουσίας.
Έγινε διάσημος το 1963, μετά τη δολοφονία του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντι, όταν η τότε πρώτη κυρία των ΗΠΑ τού ζήτησε να σχεδιάσει τα ρούχα που θα φορούσε κατά τη διάρκεια του πένθους. Αργότερα, όταν παντρεύτηκε τον Αριστοτέλη Ωνάση, η Τζάκι στράφηκε και πάλι στον Βαλεντίνο.
Έκτοτε, ο διάσημος μόδιστρος έντυσε δεκάδες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Χάλι Μπέρ, καθώς και μέλη βασιλικών οικογενειών, όπως η πριγκίπισα Νταϊάνα και η βασίλισα Ράνια της Ιορδανίας.
«Δεν γίνεται να αναφέρεις το όνομα Βαλεντίνο και να μην σκεφθείς, αυτομάτως, τη λέξη 'λάμψη'» δήλωσε στο Associated Press η διευθύντρια σύνταξης του Harper's Bazaar, Γκλέντα Μπέιλι.
«Ήξερε πόσο ακριβά ήθελε μία γυναίκα να ντυθεί. Αυτό ακούγεται απλό, όμως είναι πολύ σπάνιο και μάλλον θα μας λείψει» προσέθεσε η Μπέιλι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: