Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Συγκυβερνήτης αεροσκάφους υπέστη νευρικό κλονισμό επάνω από τον Ατλαντικό

Νευρικό κλονισμό εν πτήσει υπέστη συγκυβερνήτης επιβατικού αεροσκάφους που εκτελούσε το δρομολόγιο Τορόντο - Λονδίνο. Με κραυγές και λυγμούς ο συγκυβρνήτης ζητούσε να ...μιλήσει στο Θεό 30.000 πόδια επάνω από τον Ατλαντικό. Και μπροστά στους εμβρόντητους επιβάτες το πλήρωμα αναγκάστηκε να τον δέσει στην οικονομική θέση...
Οι επιβάτες της πτήσης AC848 της αεροπορικής εταιρείας Air Canada δήλωσαν ότι ο συγκυβερνήτης άρχισε να φωνάζει και να κλαίει στο πιλοτήριο του Boeing 767 όταν το αεροσκάφος απήχε περίπου μισή ώρα από το αεροδρόμιο του Χίθροου.
Δημοσίευμα των Times του Λονδίνου αναφέρει ότι οι ιπτάμενοι φροντιστές με τη βοήθεια αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων του Καναδά, ο οποίος δεν βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, απομάκρυναν από το πιλοτήριο τον συγκυβερνήτη, ο οποίος τελούσε κατά τα φαινόμενα σε κατάσταση νευρικής κατάρρευσης.
Του έδεσαν τα χέρια και τα πόδια μπροστά στους έκπληκτους επιβάτες της πτήσης και στη συνέχεια τον καθήλωσαν με χειροπέδες στις πρώτες σειρές της οικονομικής θέσης.
Το αεροσκάφος άλλαξε πορεία και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Σάνον, δυτικά της Ιρλανδίας, και ο συγκυβερνήτης διακομίστηκε σε ψυχιατρική κλινική με ασθενοφόρο που είχε κληθεί στο αεροδρόμιο.
Οι 149 επιβάτες της πτήσης μεταφέρθηκαν σε κοντινά ξενοδοχεία και όταν έφθασε αντικαταστάτης του συγκυβερνήτη το αεροσκάφος αναχώρησε για το Χίθροου, όπου τελικώς προσγειώθηκε με καθυστέρηση οκτώ ωρών λόγω της περιπέτειας.
Σε κανένα στάδιο της πτήσης δεν κινδύνευσαν οι επιβάτες και η εταιρεία ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ασφαλείας.
Επιβάτης της πτήσης δήλωσε στο καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC ότι ο συγκυβερνήτης «έβριζε και ζητούσε το Θεό». Φώναζε δυνατά, αλλά δεν φαινόταν να βρίσκεται υπό την επήρεια κάποιας ουσίας.
Η ψυχιατρική κλινική στην οποία παραμένει από τη Δευτέρα ο συγκυβερνήτης αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο για την κατάσταση της υγείας του. Η σύζυγός του αναχώρησε για την Ιρλανδία προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό του.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: