Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2008

Δωρεάν παιχνίδι από τη Microsoft ως αποζημίωση για προβλήματα στο Xbox Live

H Microsoft απολογήθηκε για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τις γιορτές στη σύνδεση με τη διαδικτυακή υπηρεσία βιντεοπαιχνιδιών Xbox Live και υποσχέθηκε στους συνδρομητές ένα δωρεάν παιχνίδι ως αποζημίωση.
Τις τελευταίες ημέρες, τα δωμάτια συζήτησης και τα φόρουμ σε πολλούς διαδικτυακούς τόπους που ασχολούνται με τα βιντεοπαιχνίδια γέμισαν παράπονα από χρήστες που δεν μπορούσαν να συνδεθούν με το Xbox Live. Η υπηρεσία επιτρέπει στους παίκτες να παίζουν ο ένας εναντίον του άλλου, να κατεβάζουν παιχνίδια και να παρακολουθούν ταινίες online.
«Αν και η υπηρεσία δεν ήταν ποτέ τελείως offline, είμαστε απογοητευμένοι με τις επιδόσεις μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Ουίτεν, γενικός διευθυντής του Χbox Live.
Εξήγησε ότι τα προβλήματα προήλθαν από «μαζική αύξηση» στον αριθμό των χρηστών που προσπαθούσαν να συνδεθούν ταυτόχρονα.
Λεπτομέρειες για το δωρεάν παιχνίδι Xbox Live Arcade θα δημοσιευτούν στο δικτυακό τόπο της υπηρεσίας τις επόμενες εβδομάδες. Τα παιχνίδια που διατίθενται για κατέβασμα στο Xbox Live συνήθως κοστίζουν γύρω στα 20 ευρώ.
Όπως αναφέρει το Reuters, πριν από την περίοδο των γιορτών το Xbox Live είχε οκτώ εκατομμύρια μέλη, τα περισσότερα από τα οποία έχουν επιλέξει συνδρομητικές υπηρεσίες με κόστος έως και 50 δολάρια το χρόνο.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: