Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Συμφωνία στο Κογκρέσο για το οικονομικό πακέτο τόνωσης της οικονομίας των ΗΠΑ

Συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων επήλθε την Πέμπτη στο Κογκρέσο, σχετικά με το προτεινόμενο από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζ.Ο.Μπους πακέτο φοροελαφρύνσεων, ύψους 150 δισ. δολαρίων, για την τόνωση της οικονομίας των ΗΠΑ.
Όπως ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο και από γερουσιαστές των Δημοκρατικών, η συμφωνία προβλέπει εκπτώσεις φόρου για μεγάλη κατηγορία μισθωτών και φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις για το τρέχον έτος, προκειμένου να η οικονομία να μην εισέλθει σε φάση ύφεσης.
«Είμαστε ευτυχείς, που οι διαπραγματευτές κατέληξαν σε μία συμφωνία που αφορά όλα ανεξαιρέτως τα προτεινόμενα μέτρα υπέρ της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του προέδρου Μπους, Ντέινα Περίνο.Η εκπρόσωπος αρνήθηκε να αποκαλύψει προς το παρόν τις λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, η συμφωνία προβλέπει εκπτώσεις φόρου ύψους 300 έως 1.200 δολαρίων ανά οικογένεια. Οι φοροελαφρύνσεις αφορούν όσους έχουν προσωπικό εισόδημα έως 75.000 δολάρια ή έως 150.000 δολάρια για τα ζευγάρια. Ακόμη, προβλέπονται φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ανακοινωθεί.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: