Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2008

«Ασφυξία» στη Νάπολη με τόνους απορριμμάτων στους δρόμους


Φωτιές σε σωρούς απορριμμάτων έβαλαν οι κάτοικοι της Νάπολης οργισμένοι για τη συνεχιζόμενη διαμάχη με τις τοπικές Αρχές για τους χώρους υγειονομικής ταφής. Τα απορρίμματα κατακλύζουν τους δρόμους, δημιουργώντας κλίμα ασφυξίας και εκνευρισμού.
Οι χώροι υγειονομικής ταφής είναι γεμάτοι και οι κοινότητες μπλοκάρουν απόπειρες για τη δημιουργία νέων στις περιοχές τους.
Τα απορριμματοφόρα έχουν τραβήξει χειρόφρενο και τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει λόφους στους δρόμους εδώ και τέσσερις ημέρες.
Περισσότερες από 100 φωτιές έχουν βάλει οι κάτοικοι σε σωρούς απορριμμάτων και οι περιβαλλοντολόγοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο τοξικού καπνού.
Η Πυροσβεστική από την πλευρά της δεν κατόρθωσε να σπεύσει έγκαιρα σε όλα τα σημεία επικαλούμενη ελλείψεις προσωπικού.
Η Νάπολη και η περιφέρεια της Καμπάνια έχουν περάσει πολλές κρίσεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων τα τελευταία έτη και η Ευρωπαϊκή Ένωση κίνησε νομική διαδικασία τον Ιούνιο του 2007, αναφέρει σχετικά το BBC.
Ο αρμόδιος για το Περιβάλλον επίτροπος της Κομισιόν Σταύρος Δήμας δήλωσε ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση.
Από πλευράς του ο πρόεδρος της ιταλικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το περιβάλλον Ερμέτε Ρεαλάτσι είπε ότι τα πράγματα οδηγούνται προς το κακό στο χειρότερο.
«Η κατάσταση στην Καμπάνια είναι μία προσβολή που η χώρα μας δεν μπορεί να ανεχθεί άλλο» δήλωσε και απηύθυνε έκκληση προς τις Αρχές να βρουν τους κατάλληλους χώρους υγειονομικής ταφής και προς τους κατοίκους να δώσουν μεγαλύτερο βάρος στην ανακύκλωση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: