Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

Δεν πετάξαμε ποτέ μεθυσμένοι, διαβεβαιώνει τώρα η NASA

Εσωτερική έρευνα της NASA διαψεύδει κατηγορηματικά τις περυσινές αναφορές για δύο περιστατικά με αστροναύτες που αναχώρησαν σε αποστολές μεθυσμένοι.
Η ανώνυμη έρευνα μεταξύ των πληρωμάτων και των γιατρών της υπηρεσίας αποκάλυψε μόνο την περίπτωση ενός αστροναύτη που φαινόταν μεθυσμένος μία ή περισσότερες ημέρες πριν από την εκτόξευση. Το περιστατικό, για το οποίο δεν αποκαλύπτονται λεπτομέρειες λόγω ιατρικού απορρήτου, αποδίδεται όχι σε υπερβολική κατανάλωση, αλλά σε αλληλεπίδραση του αλκοόλ με συνταγογραφούμενα φάρμακα.
Οι αναφορές για αστροναύτες που φέρονταν να βρίσκονται σε κατάσταση μέθης λίγες ώρες πριν από δύο εκτοξεύσεις, μία από τη Φλόριντα και μία από το Καζακστάν, περιλαμβάνονταν σε έκθεση που ολοκλήρωσε τον Ιούλιο επιτροπή ανεξάρτητων ειδικών.
Η έκθεση είχε ζητηθεί από τη NASA έπειτα από το σκάνδαλο με την ερωτοχτυπημένη αστροναύτη Λίσα Νόουακ, η οποία θα δικαστεί για επίθεση εναντίον ερωτικής αντίζηλού της για τα μάτια ενός συναδέλφου αστροναύτη.
H NASA διαβεβαιώνει τώρα ότι λαμβάνει μέτρα ώστε να εντοπίζει καλύτερα τυχόν ψυχολογικά ή συμπεριφορικά προβλήματα μεταξύ των αστροναυτών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press

Δεν υπάρχουν σχόλια: